Planera rätt – och maximera ledigheten 2017

2017 år innehåller färre röda dagar än vanligt. Men om du planerar semestern rätt finns det ändå gott om utrymme för resor! CHIC vet hur du maxar ledigheten 2017.

Med en ”dålig jul” för arbetaren i bagaget går vi in i 2017 med likadana premisser, och det kan bli en utmaning att åka på semester för dig som jobbar heltid. Under 2017 infaller nämligen flera högtider på helger, vilket leder till färre röda dagar än vanligt.

Relaterat: Så reser du lyxigare – för mindre pengar

Men, misströsta inte! Med rätt planering kan du ändå uppfylla dina resedrömmar. Faktum är att 18 dagars ledighet kan generera i hela en och en halv månads semester, enligt en kartläggning som resesöksajten Skyscanner har gjort.

Nio av årets röda dagar infaller nästa år på vardagar och om du planerar semestern i samband med dem kan du njuta av såväl ett par längre solresor som pulserande statsweekends. Se hela listan på datum som är bäst för semesterresan nedan!

Januari

Trettondagen infaller en fredag. Tar du ledigt 2-5 januari får du nio dagars sammanhängande ledighet.

April

Även långfredagen ligger på en fredag. Därefter följer annandag påsk den 17 april. Genom att ta ledigt 18-21 april får du tio dagar till en semesterresa.

Maj

Första maj infaller på en måndag. Om du tar ledigt 2-5 maj blir resultatet nio dagars ledighet.

Juni

Sveriges nationaldag infaller tisdagen den 6 juni. Om du tar ledigt måndagen den 5:e får du 4 dagar ledigt. Tar du ledigt även övriga dagar den veckan får du semester i nio dagar sammanlagt.

December

Nästa år ligger juldagen på en måndag, annandag jul den 26 december och nyårsdagen infaller en måndag. Genom att ta ledigt 27-29 december har du semester i totalt tio dagar.

Men det gäller att boka snart! Statistik från samma företag visar att det i snitt är billigast att boka flygbiljetterna hela 26 veckor innan avresa. Suktar du efter en Paris-weekend i vår? Då är det dags att boka redan nu!

Läs även:
Så blir du uppgraderad på flyget (knepen som funkar!)
Topplista: Världens lyxigaste boenden på Airbnb
De är utsedda till världens bästa hotell 2016
Sveriges bästa spa – Baaam listar sex lyxiga favoriter

Foto: Mondadori