grand hotel Rutabaga

Grand Hôtel i Stockholm öppnar vegetarisk restaurang

Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm har stängt igen och snart öppnar där istället en vegetarisk restaurang vid namn Rutabaga.

Grönt är hett just nu – den vegetariska trenden har tagit Sverige med storm och verkar vara här för att stanna. Efter tio år har stjärnkocken Mathias Dahlgren valt att stänga ner sin anrika krog MatsalenGrand Hôtel i Stockholm för att istället slå upp portarna till en vegetarisk restaurang, Rutabaga.

– Jag drivs av att skapa nya upplevelser och har längtat efter att blicka in i framtiden tillsammans med nya och gamla gäster. Alla förutsättningar för att skapa nästa generations vegetariska kök i absolut världsklass finns här och nu – råvarorna, kunskapen och intresset. Med Rutabaga vill vi gå i bräschen för ett helt grönt kök som alla kan längta efter, oavsett tillfälle, säger Mathias Dahlgren.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren startar vegetariska restaurangen Rutabaga på Grand Hôtel.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren startar vegetariska restaurangen Rutabaga på Grand Hôtel.

Namnet Rutabaga betyder kålrot, en av svenska råvaror som har gjort succé världen över. Menyn på restaurangen ska representera kvalitativa råvaror med inspiration från världens alla matkulturer och smaker. Idén är att de flesta rätter ska kunna delas och kombineras.

Relaterat: Sju skönhetsmärken som säljer veganskt smink

I samband med nyöppningen byggs restaurangen om och inredningen går i vitt och mattsvart.

– Rutabaga vara en livfull plats som bjuder in till möten, oavsett om det handlar om en helkväll med ett stort sällskap eller att själv njuta av ett glas vin och en matbit på vägen hem från jobbet, förklarar Mathias Dahlgren.

Rutabaga öppnar på Grand Hôtel den 24 januari och bordsbokningar finns tillgängliga redan nu.

Läs även:
Restips! Så reser du lyxigare till budgetpris
Se alla bilder från USA:s dyraste villa
Så ser det ut i världens 10 dyraste hotellrum

Foto: IBL, Bobo Ohlsson