Så är du som person – enligt ditt stjärntecken

Så är du som person – enligt ditt stjärntecken

Är oxar orubbliga och tvillingar dubbelsidiga? Varför är folk så misstänksamma mot skorpioner? Baaam reder ut alla tolv stjärntecken!
Här är elementen du passar bäst med – utifrån ditt stjärntecken
0:49

Efter reklamen: Här är elementen du passar bäst med – utifrån ditt stjärntecken

(0:49)

Slå på ljud

Det är nu det händer! Astrologi, som så länge klassats som något töntigt, har äntligen nått även de mest skeptiska. Bekanta som tidigare hånat mig för mitt intresse laddar plötsligt ner astro-appar och frågar ut mig om hur just deras stjärntecken är. För att gång på gång slippa förklara samma sak gör Baaams självutnämnda astro-entusiast ett tappert försök att beskriva alla tolv stjärntecken.

Läs också: Maten du alltid har hemma – baserat på ditt stjärntecken


Väduren

Datum: 21 mars – 19 april
Element: Eld
Planet: Mars

Vädurar är handlingskraftiga och entusiastiska – de vill att saker ska hända och helst snabbt. Du som vädur är uppfinningsrik och viljestark, men din rastlöshet kan göra att du har svårt att fokusera på ett enda mål. Har du läst hela vägen hit är jag imponerad, en vädurs uppmärksamhet är guld värd. Rastlösheten gör också att du kan ha svårt att vara här och nu, vilket ibland kan uppfattas som lite otrevligt. Men du menar inget illa! Vädurar är också varma, känslosamma och väldigt intresserade av andra människor. Din energi och ditt engagemang smittar lätt av sig på omgivningen. Dina vänner har antagligen aldrig en tråkig stund med dig!

Oxen

Datum: 20 april – 21 maj
Element: Jord
Planet: Venus

Att oxar är envisa har väl ingen missat? Men de är också kreativa livsnjutare, som verkligen uppskattar det goda i livet. Som oxe är du målmedveten och praktisk. Du gillar rutiner och har svårt för förändringar, vilket gör att du kan uppfattas som fyrkantig och svår att samarbeta med. Oxar har också en stark kärlek till materiella ting – men det handlar inte om en besatthet av lyx och dyra saker, utan snarare om ett trygghetssökande. I den ständigt föränderliga världen finner du ro i fysiska sakers beständighet. Därför är det viktigt för dig att känna dig tillfreds i ditt hem. Oxar är också beskyddande och lojala. Dina vänner vet att de kan räkna med dig!

Tvillingarna

Datum: 22 maj – 21 juni
Element: Luft
Planet: Merkurius

Tvillingar beskrivs ofta som dubbelsidiga. Men var lugn, det är inte så illa som det låter! Som tvilling är du social, kreativ och driven. Du har en stark tro på dina egna idéer och går gärna din egen väg. Samtidigt är du anpassningsbar och ombytlig och – vilket kan göra att andra människor blir osäkra på var de har dig. Egentligen handlar det bara om din nyfikenhet på världen, eftersom du ständigt är öppen för nya perspektiv. Tvillingar har tenderar också att dölja sina känsliga sidor bakom humor, eftersom det tar en stund för dem att öppna upp sig. Samtidigt är de kommunikativa och enkla att umgås med. Dina vänner vet att en dag med dig blir underhållande och händelserik!

Kräftan

Datum: 22 juni – 22 juli
Element: Vatten
Planet: Månen

Kära kräfta. Både du och jag vet att du lätt kan bli stött, så kom ihåg att vi alla har bra och dåliga sidor. Kräftor är sympatiska, kärleksfulla och mjuka. Men de tenderar att hålla tillbaka sina känslor och vänta på att andra ska ta första steget. Du som kräfta kan nämligen vara väldigt rädd för att bli sårad. Ofta beskrivs kräftor som känsliga och det är just den här känsligheten som gör dem mottagliga för intryck och sinnesstämningar. Kanske känner du att ditt humör ofta svänger? Eller att du lätt tar åt dig av kritik som inte är riktad mot dig? Det hänger ihop! Kräftor är familjekära, omhändertagande och fäster sig snabbt vid saker och människor. Dina vänner känner sig trygga och uppskattade i din närvaro!

Lejonet

Datum: 23 juli – 22 augusti
Element: Eld
Planet: Solen

Precis som djuret bär stjärntecknet på mycket stolthet och styrka. Lejon älskar att stå i centrum och har naturliga ledaregenskaper, men kan ibland ha svårt att låta andra ta plats. Samtidigt är de väldigt måna om gemenskap och samhörighet. Du som lejon känner stor lojalitet mot allt du tycker är viktigt – oavsett om det är ditt arbete, människor i din närhet eller en ideologisk ståndpunkt. Lejon är dramatiska och vill gärna bli klappade – de behöver överösas med beröm och bekräftelse. Som lejon har du också nära till dina kreativa och lekfulla sidor. Du är trygg i dina åsikter och har en stark moralisk kompass. Det är till dig dina vänner vänder sig när de vill ha ett ärligt och genomtänkt svar.

Jungfrun

Datum: 23 augusti – 22 september
Element: Jord
Planet: Merkurius

Får du som jungfru ofta höra att du är perfektionist? Ja, jag ska förklara varför. Jungfrur är otroligt självmedvetna och kan ställa höga krav på både sig själva och omgivningen. Du som jungfru är analytisk och har ett öga för detaljer, men ibland blir du alldeles för pedant. Det kan ta sig uttryck på många olika sätt. Kanske har du utvecklat ett system för att disk, träning eller något annat i din vardag ska genomföras på bästa tänkbara sätt? Jungfrur är också jordnära, kreativa och charmiga! De är väldigt hängivna sina intressen och har därför lätt att bli arbetsmyror. Som jungfru kan du vara reserverad med dina känslor, även om du egentligen behöver stöd från människorna i din närhet. Du har hög integritet och dina vänner vet att deras hemligheter stannar hos dig.

Vågen

Datum: 23 september – 22 oktober
Element: Luft
Planet: Venus

Är det okej om jag kallar dig en social kameleont? Vågar trivs nämligen bra i sammanhang där de får träffa nya människor. Du som våg är ofta charmig, en bra lyssnare och har förmågan att kunna prata med vem som helst. Vågar har också lätt att bli förälskade, vilket ibland kan slå fel och uppfattas som ytligt flirtande. Men både du och jag vet att du kommer vara väldigt lojal när du hittar rätt person. Ofta beskrivs vågar som diplomatiska. Har du en tendens att kompromissa eller dra vita lögner för att få slut på en konflikt? Det är för att du vill skapa harmoni och balans i din omgivning. Som våg har du väldigt lätt för att ta in andra människors perspektiv – en väldigt fin egenskap. Men den kan också leda till att du lätt tappar bort dina egna åsikter och ibland har svårt att fatta beslut. Vågar vill alltid lära sig nya saker. Dina vänner vet att ett samtal med dig blir lärorikt och minnesvärt!

Skorpionen

Datum: 23 oktober – 22 november
Element: Vatten
Planet: Pluto

”Varför är mitt stjärntecken det värsta?” undrar du. Kanske har du sett astro-memes som ofta pikar skorpionen? Sakta i backarna – inget stjärntecken är bättre eller sämre än något annat! Men du som skorpion släpper inte in vem som helst och kan därför ofta bli missförstådd. Den misstänksamhet som skorpioner känner mot omgivningen kan nämligen smitta av sig på andra ibland. Trots detta vill jag uppmana dig att lita på din intuition, för skorpioner är ofta väldigt bra människokännare – du har lätt att komma i kontakt med ditt eget och andras inre. Skorpioner är också skarpa, målmedvetna och fantasifulla. Ibland kan de upplevas som kalla – men på insidan är de passionerade, med ett intensivt känsloliv. Både du och jag vet att du är otroligt lojal mot de du bryr dig om. Dina vänner ser upp till din styrka och ditt mod!

Skytten

Datum: 23 november – 21 december
Element: Eld
Planet: Jupiter

Skyttar är optimister som ständigt är på jakt efter äventyr. Kanske känner du att ett vanligt kontorsjobb inte riktigt är något för dig? Det är din rastlöshet som talar. Du som skytt är nämligen sökande och har ett stort behov av att få känna dig fri. Antagligen tycker du mycket om att röra på dig och vara ute i naturen. Skyttar är öppna och ärliga, men kan ibland slänga ur sig precis vad de tänker – trots att det kan uppfattas som sårande. Men de menar inget illa! De tänker bara inte alltid efter. De kan ha också ha lätt för att överdriva, men det är entusiasmen som talar. Som skytt är du generös, social och påhittig. Dina vänner inspireras av dig och din glöd!

Stenbocken

Datum: 22 december – 19 januari
Element: Jord
Planet: Saturnus

Stenbockar är ambitiösa och självständiga – de trivs bra i sitt eget sällskap och är flitiga som få. Men du som stenbock kan behöva bli påmind om att du är så mycket mer än bara dina prestationer. Stenbockar har ofta ett otroligt sinne för humor! De är också kärleksfulla och värderar respekt och lojalitet. Dock kan de ha svårt att ta emot kärlek, just för att de är så rädda för att verka beroende av någon annan. Upplever du som stenbock att du ibland tar på dig ansvar för sådant du inte kan påverka? Det bottnar i din starka pliktkänsla, eftersom du är disciplinerad och säker på vad som är rätt och fel. Du är bestämd och har en förmåga att se saker objektivt när det är nödvändigt. Dina vänner ser dig som en trygg punkt och vänder sig gärna till dig när de behöver råd.

Vattumannen

Datum: 20 januari – 18 februari
Element: Luft
Planet: Uranus

Vattumannen är en fördomsfri idealist som alltid går sin egen väg. Du som vattuman värderar frihet – oavsett om det handlar om att få vara ifred eller att befria världen från orättvisor. Vattumän är nämligen ofta politiskt engagerade och känner stark solidaritet gentemot sina medmänniskor. Men du kan ha lätt att bli överkörd av andra, eftersom du är så tolerant och accepterande. Vattumän är uppfinningsrika och tänker gärna utanför boxen, men kan bli så uppslukade av sina visioner att de lätt glömmer bort detaljerna. Du som vattuman gillar att gå på känsla och kan därför uppfattas som lite oberäknelig och disträ. Även om du älskar att omge dig av människor har du också ett behov av att dra dig undan och samla energi mellan varven. Dina vänner ser dig som ett riktigt lyckopiller!

Fiskarna

Datum: 19 februari – 20 mars
Element: Vatten
Planet: Neptunus

Oj, fiskarna… Var ska jag börja? Fiskarnas är komplexa och kanske det svåraste stjärntecknet att förklara. De är filosofiskt lagda och otroligt empatiska, vilket gör att de har lätt att se saker ur flera olika perspektiv på samma gång. Därför kan du som fisk ofta fastna i dina egna tankar. Fiskar är insiktsfulla, medkännande och mottagliga för andra människors känslor. De är också flexibla och anpassningsbara, vilket gör att de har en tendens att bli överkörda. Att ditt stjärntecken ofta beskrivs som känsligt kan vara lätt att missförstå. Det handlar inte om känslor som i dramatiska utspel, utan snarare att du är väldigt emotionellt intelligent. Du kan sätta ord på dina känslor, men är samtidigt lugn och cool. Fiskarna är väldigt kreativa och bjuder gärna på sig själva när de känner för det. Trots att du som fisk ibland zoomar ut är du också en väldigt bra lyssnare. Dina vänner uppskattar din värme och dina kloka råd!


Känner du inte igen dig i ditt stjärntecken?

Det kan bero på din måne eller ascendent! Du har nämligen flera olika stjärntecken, som påverkar dig på olika sätt. Allt om detta – och vad planeterna och elementen egentligen innebär – kan du läsa om här.

Källa: astroguide.se, stjärntecken.se

Läs mer:

Så möter du våren 2020 – baserat på ditt stjärntecken

Vilket djur är du enligt kinesisk astrologi?

Det betyder din ascendent och ditt måntecken – Baaam reder ut

Relaterade artiklar
Så får du relationen att hålla – enligt astrologi
Tatueringen du bör skaffa baserat på ditt stjärntecken
Här är stjärntecknen du funkar bäst med i sängen