Så är Haymarket by Scandic - Stockholms nya trendhotell

I gamla Pub-huset vid Hötorget i Stockholm har Haymarket by Scandic slagit upp portarna - Stockholms nya innehotell.

Nu har Haymarket by Scandic slagit upp portarna till sitt trendhotell i kärnan av Stockholm. Vid Hötorget ligger den nya hotellklassikern i gamla Pub-huset.

– Haymarket är vårt mest spännande satsning hittills och tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. I och med den här satsningen går vi utanför ramarna och skapar ett hotell med individuell karaktär och unika upplevelser, säger Lars Sandberg, hotelldirektör på Haymarket.

haymarket by scandic hotell

Haymarket by Scandic är ett nytt hotell vid Hötorget i Stockholm.

Inför invigningen har man satsat stenhårt på inredning och inspirerande miljöer. Art Déco-detaljer löper som en röd tråd i den historiska byggnaden. Mycket av inspirationen har hämtats från filmens värld och bland annat svenska Greta Garbo, som en gång började sin karriär som modell för hattavdelningen i samma byggnad.

haymarket by scandic hotell

Inredningen på Haymarket by Scandic är Art Déco-inspirerad.

Läs även:
10 restauranger med vacker utsikt som du måste besöka
Så ser det ut i världens dyraste hus
Sveriges bästa spa – sex lyxiga favoriter

Haymarket by Scandic rymmer sammanlagt 405 rum varav 16 sviter. Hotellet har dessutom en intim biosalong och ett gym.

På hotellet kan du välja att äta på tre restauranger; Gretas, amerikanska brasseriet Paul’s samt baren Americain med karibiska influenser. Som gäst på hotellet kan du dessutom boka in en bartender som kommer upp till rummet med en barvagn.

haymarket by scandic hotell

Det finns tre restauranger på Haymarket by Scandic.

– När vi utvecklade koncepten studerade vi bland annat mathistoria, kulturella händelser, utvandring, politik och hur dessa faktorer påverkat restauranger och barer under tidigt 1900-tal. Utifrån detta har vi skapat ganska klassiska men ändå unika och moderna verksamheter som inte hittas under samma tak någon annanstans, fortsätter Lars Sandberg.

Haymarket by Scandic invigdes den 10 maj för övernattande gäster. I dagarna har samtliga restauranger också öppnat för allmänheten.

Se alla bilder från Haymarket by Scandic i bildspelet här nedanför!

Läs även:
Här ligger Europas 8 bästa beach clubs
28 inspirerande bilder som får dig att älska grå inredning
Topp 25: Sveriges bästa hotell 2016

Foto: Haymarket by Scandic