Så blir du uppgraderad på flyget – 6 knep som fungerar

Drömmer du om att resa ännu lyxigare? Baaam kan knepen som gör att du kan bli uppgraderad på flyget, utan att betala en enda krona.

Läs mer: Jag flög till USA och sov 8 timmar i sträck – så gjorde jag

Har du tröttnat på att resa ekonomi när du flyger? Det finns ett antal hemligheter som gör att du lättare blir uppgraderad på flyget. Det är faktiskt inte omöjligt (eller ens ovanligt) att bli uppgraderad till business – lär av Baaams knep och lyckas nästa gång.

Var lojal

Har du inte redan skaffat ett lojalitetskort hos det flygbolag du reser oftast med så är det hög tid att göra det nu. Varje gång du reser får du poäng som tar dig närmare en högre medlemsnivå, och när det gäller att bli uppgraderad på flyget så prioriteras, givetvis, de med silver- och guldkort eller högre.

Res udda tider

Enligt vissa kan det gynna dig att resa vid udda tidpunkter som vid högtider eller väldigt tidigt på morgonen. När det är färre passagerare på planet ökar dina chanser att få byta plats till din fördel.

Klä upp dig

Lämna mjukiskläderna hemma om du är ute efter att uppgraderas. Personer som sitter i första klass och business class har betalt mer för sina platser och vi kan bara gissa att personalen föredrar att välklädda passagerare har större chans att bli uppgraderade än andra.

Läs mer: Flyg som ett proffs – 8 smarta hacks och tips för hela resan


Var i tid till incheckningen

Maxa dina chanser att lyckas bli uppgraderad på flyget genom att vara i tid till incheckningen. Om du är först på plats att fråga om en eventuell uppgraderingar.

Var trevlig

Att vara trevlig och artig är givetvis alltid till din fördel, men om du försöker tänka taktiskt är det också bra att le lite extra åt personalen. Om det står mellan dig och en annan passagerare lär de med största sannolikhet välja den trevligare personen, eller hur?

Fråga

Okej, det kan kännas lite stelt att rakt ut be om att få bli uppgraderad, men det ökar självklart dina chanser. Det värsta som kan hända att du får ett ”nej” till svar – men då har du i alla fall testat.

Foto: IBL/Shutterstock