instagram ta bort följare

Så blir nya Instagram – fyra spännande funktioner

Instagram har gått ut och bekräftat att appen kommer att genomgå stora förändringar framöver. CHIC listar fyra uppdateringar du behöver ha koll på.

Instagram kommer att lägga till fyra nya funktioner i fotoappen inom den närmsta framtiden. Uppdateringen kommer att rullas ut löpande under de kommande veckorna och nyheterna är flera.

Relaterat: Så undviker du att mobilen laddar ur i kylan

stänga av kommentarer instagram

Nu kan du stänga av kommentarer på Instagram.

Instagrams nya funktioner – efter uppdateringen

1. Ta bort följare på Instagram

Om du inte vill ha en följare kvar ska det bli enklare att ta bort dem. Istället för att spärra eller blockera en följare helt och hållet kan du ta bort en följare utan att hen märker det. På så sätt slutar dina bilder visas för personen.

2. Gilla kommentarer på Instagram

Precis som i andra kommentarsfält på till exempel Facebook kommer du att kunna gilla andras kommentarer. Syftet är enligt Instagrams vd satt skapa en mer positiv miljö genom att kunna hjärta en annan kommentar.

3. Orosanmälan

När du scrollar igenom din feed på Instagram ska du framöver kunna rapportera om du känner dig orolig för någons beteende, till exempel att du ser självskada eller tecken på depression. Instagram bygger just nu ett team som ska gå igenom rapporterna löpande, vilket de hoppas ska skapa en tryggare zon.

4. Ta bort kommentarsfältet på Instagram

Vill du inte kunna få kommentarer på en specifik bild så ska du framöver kunna stänga av kommentarsfältet på Instagram tillfälligt. Bakgrunden till uppdateringen är det näthat som många utsätts för, som du helt enkelt ska kunna förhindra genom att inte låta någon kommentera.

Läs även:
Dör mobilen i kylan? Så slipper du problemet!
Se alla 88 nya emojis som släpps i vinter
11 nya Iphone-funktioner som gör ditt liv enklare

Foto: Mondadori