Så enkelt gör du isglass med smak av Baileys

Så enkelt gör du isglass med smak av Baileys

Att göra egna isglassdrinkar är enkelt – och gott. Här är exempel på hur du gör en variant med smak av Baileys.

Sugen på att testa en ny svalkande efterrätt på nästa middagsbjudning? Då ska du spana in receptet nedan – perfekt för de som älskar smaken av choklad, kaffe och likör.

Isglass med smak av Baileys och choklad

10 glassar

Du behöver:

Lager 1

2 dl starkt bryggkaffe

¾ dl Baileys eller valfri kaffelikör

¾ dl kondenserad mjölk

Lager 2

1,5 dl kondenserad mjölk

1,5 dl standardmjölk

¾ dl kakaopulver

Gör så här:

Börja med att blanda ingredienserna till det första lagret i en bunke. Vispa väl. Dela upp smeten i tio glassformar (fyll bara formarna till hälften) och stick en pinne i varje form. Placera glassarna i frysen och låt stå till det att konsistensen är fast, minst en timme.

Under tiden kan du påbörja glassens andra lager. Vispa kondenserad mjölk, vanlig mjölk och kakaopulver i en bunke till det att kakaon är upplöst. Häll blandningen ovanpå det nu frysta Baileys-lagret och placera i frysen i minst fyra timmar.

Innan servering kan man smycka sina glasspinnar med till exempel choklad och kokos. Smält i så fall choklad över vattenbad och doppa sedan glassarna där i. Avsluta med att strö toppning över.

Tips! På grund av alkoholen så smälter den här glassen lite snabbare än vanlig glass. Servera därför i ett glas – både praktiskt och snyggt.

Foto: TT/Shutterstock

Artikelinspiration: Delish.com

LÄS MER: 

Test: Alla nya glassar 2020 – så smakar de

Fryst frukt på pinne är sommarens låtsasglass – vi har testat

Champagneglass med färska jordgubbar