avokadohalvor mot rosa bakgrund

Så får du din hårda avokado mjuk på tio minuter

Har du en avokado som aldrig mognar? Vill du använda den NU? Här är knepet som får din avokado mjuk på bara några minuter.

Ingenting har varit så älskat och hatat på samma gång som avokadon. Vi har alla varit med om samma upplevelse – man köper en avokado (oftast dyrt), tar hem den, den är hård, hård, ännu mer hård för att plötsligt en dag vara alldeles för mosig och gammal. Suck...

Varför blir vissa avokados aldrig mjuka?

Om du har en avokado där hemma som aldrig blir mjuk kan det bero på att den har blivit skördad för tidigt. Om den plockas från trädet innan den har hunnit utveckla tillräckligt med olja, cirka åtta procent, så kan den inte mogna vilka knep du än tar till. I USA är det till och med olagligt att skörda avokados innan de har hunnit producera tillräckligt med olja.

Knepet som får hårda avokados mjuka snabbt

Ok, men finns det något du kan göra om du sitter där hemma med en stenhård avokado som ska användas i detta nu? Svar: ja (om du inte haft otur och fått en avokado som blivit skördad för tidigt vill säga). Knepet, som bara tar 10 minuter, kommer från en mamma i Australien. Tacokvällen höll på att sluta i katastrof när hon upptäckte att hon inte hade någon mogen avokado att göra guacamole med.

I ett desperat försök att mjuka upp den stenhårda frukten (ja, avokado är faktiskt en frukt), testade hon att slå in den i folie och lägga den i sin airfryer i 10 minuter på 200 grader. Resultatet blev en mjuk och perfekt mogen avokado, och tacokvällen var räddad!

Lägg avokadon i micron

Kvinnan la ut en post om sitt magiska avokadotrick på Facebook och det fick snabbt spridning, skriver Daily Mail. Enligt tidningen ska kommentarerna under inlägget vara fyllt av folk som testat – och även de fått strålande resultat. De som inte har en airfryer har testat att göra samma sak fast i micron. 20-30 sekunder på högsta värme ska göra susen för hårda avokados. Tacokvällar världen över är nu räddade!

Foto: TT

Relaterade artiklar
7 roliga grönsaker och frukter som du kan odla inomhus
Quiz: Är du en riktig växtexpert? Testa dig här