Artikeln innehåller reklamlänkar
Så gör du egen adventskalender

Så gör du din egen adventskalender till julen 2018

Att ge bort en adventskalender är den perfekta presenten till glöggminglet eller till någon du tycker om. Här tipsar vi om hur du gör din egen och var du kan köpa färdiga adventskalender utan paket.

Vill du ge bort en adventskalender i jul eller kanske unna dig en egen? Det finns flera varianter att välja mellan – du kan köpa en färdig att fylla med egna paket eller göra en helt ny från start. Nedan listar vi tips på hur du kan göra!

1. Köp en färdig adventskalender utan paket

Adventskalender med fyra fack som du kan hänga upp på väggen från Designonline. Den kostar 479 kronor och du kan köpa den här (länk till Awin.com).

Adventskalender som du hänger på väggen med 24 fack för paketen. Denna är från Designonline och du kan köpa den här (länk till Awin.com).

Ett helt set med presentpåsar, klämmor och klistermärken med siffror från Hemtex. Setet kostar 99 kronor och du kan köpa det här (länk till Awin.com).

 

Adventskalender formad som ett rosa hus med fyra luckor från Designonline. Kostar 559 kronor och här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Adventskalender med 24 fack som du kan hänga upp på väggen från Designonline. Den kostar 559 kronor och här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Adventskalender i tyg med 24 fack from Ferm. Den kostar 559 kronor och här kan du köpa den (länk till Awin.com).

 

Vit adventskalender med fack där du kan lägga paketen från Designonline. Det kostar 559 kronor och du kan köpa den här (länk till Awin.com).

Guldig adventskalender med små kuvert där du kan skriva små lappar till någon varje dag, från Asos och kostar cirka 160 kronor. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

 

2. Gör din egen adventskalender från start

Fäst upp en ljusslinga på väggen och häng paketen i slingan. Den här ljusslingan kostar 399 kronor och du hittar den på Ellos (länk till Ellos).

Knappar i guld och silver du själv kan sätta på paketen, dessa är från Adlibris och kostar 56 kronor. Här kan du köpa dem (länk till Tradedoubler.com).

 

Enkel presentbox från Lagerhaus som rymmer små klappar. Pris: 240 kronor för 24 stycken. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction).

Korg från Åhlens att lägga alla paket i. Den här kostar 169 kronor och du kan köpa den här (länk till Adtraction).

Sammetsband att dekorera paketen med eller använda till att hänga upp paketen. Denna är tio meter lång och kostar 79 kronor. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

 

Klistermärken med siffror som du kan sätta på paketen. Paketet innehåller 48 siffror och kostar 19 kronor. Här kan du köpa det (länk till Adtraction).

Naturfärgade naturetiketter från Åhlens. Ett paket innehåller åtta etiketter och kostar 35 kronor. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction).

Häng upp ett band på väggen och fäst paketen i klämmor. Dessa kommer från Jotex och kostar 29 kronor för fyra stycken, här kan du köpa dem (länk till Awin.com).

Presentpåsar i linnetyg från Ellos. Finns i olika storlekar och är perfekta att hänga upp eller lägga i en korg med adventsklappar. Kostar cirka 39 kronor styck och du kan köpa dem här (länk till Ellos).

Etiketter till julklappar som du kan skriva siffror på och hänga på klappen. Paketet innehåller 10 stycken och kostar 39 kronor, här kan du köpa dem (länk till Ellos).

Läs också:

14 peppigaste filmerna för dig som är singel i jul 

Julen på Ellos Home är här – se bilderna

Bild: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.