inreda en liten balkong

Så inreder du en liten balkong – 19 smarta och snygga köp

Balkongen blir ett extra rum under våren och sommaren och vi maxar gärna tiden där. För att utnyttja utrymmet finns det några saker som är bra att tänka på – du hittar dem och de smartaste köpen nedan!

Vi drömmer alla om en stor loungegrupp och många sittplatser på balkongen, men för många av de som är lyckligt lottade med en balkong är utrymmet minst sagt begränsat. Det går dock att få till fantastiskt balkonghäng även om du har en liten balkong – och det bästa är att du inte heller behöver spendera en förmögenhet.

mysig fransk balkong

3 tips för att inreda en liten balkong

1. Prioritera

Det är svårt att få plats med många sittplatser för en stor grupp vänner och en stor schäslong som du kan bre ut dig på. Det ena behöver inte nödvändigtvis utesluta det andra, men det är i alla fall bra att fundera över vad du främst vill ha innan du sätter igång.

2. Tänk multifunktion

Om du vill ha både många sittplatser och en stor möbel så kan du satsa på möbler som du kan "bygga ihop" – till exempel en skön stol och en låg pall som kan skjutas ihop till en solstol eller tas isär med ett bord emellan när du har gäster. Alla sittplatser behöver dessutom inte vara superbekväma; en klappstol blir betydligt mer skön att sitta på med en härlig dyna.

3. Jobba på höjden

Det är superfint med en stor kruka fylld med blommor som står på balkonggolvet – men om du vill ha många växter och kanske odla dina egna kryddor eller några tomater så blir balkongen snabbt full. Då kan du till exempel satsa på en snygg hylla med flera hyllplan som gör att du får plats med många krukor på höjden. Balkonglådor är ett annat snyggt och smart knep för att maxa ytan, liksom hängande amplar!

Snygga och smarta möbler för den lilla balkongen

balkongbord

Grönt balkongbord från Jotex. Det är gjort i pulverlackerat aluminium och finns i flera färger här (reklamlänk från Awin).

snygg beige balkonglåda

Beige balkonglåda från Ferm Living. Den är gjord i pulverlackerat stål och finns i flera olika färger här (reklamlänk från Apprl).

fröer basilika oregano och rosmarin

Kryddor är enkla att odla och tar inte mycket plats – perfekt i balkonglådan! Just det här set:et med frön för basilika, rosmarin och oregano kommer från House of Flowers samarbete med Weibulls och finns här (reklamlänk från Awin).

cafeset med stol och bord i trä för balkong

Fällbart caféset från Brafab. Set:et i trä innehåller ett bord och två stolar och finns här (reklamlänk från Awin).

jutematta

En matta ger en mysig känsla även till den mest kala balkongen. Den här i jute kommer från Ellos home och finns i många olika storlekar här (reklamlänk från Awin).

hylla i metall till balkongen

Pulverlackerad hylla med tre hyllplan från Granit. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

ampel i rotting

Ampel i flätad rotting från H&M Home. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

balkongstol

Fällbar stol i aluminium och textil från Brafab. Den finns här (reklamlänk från Awin).

svart dyna

Svart stolsdyna med fyllning från H&M Home. Den finns i flera olika färger här (reklamlänk från Adtraction).

hängstol

Hängstol från Åhléns. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

sköna dynor till balkongen

Är du händig och kan snickra ihop en enkel sittmöbel till hörnet av balkongen? Då kan du göra det bekvämt och mysigt direkt med den här dynan som kan anpassas till olika djup och bredder. Den kommer från Brafab och finns här (reklamlänk från Awin).

byggbar balkongsoffa

Soffmodul från Jotex. Möbeln är gjord i pulverlackerad aluminium och dynan medföljer. Du hittar den i flera olika färger och utföranden här (reklamlänk från Awin). Det finns även en hörndel som finns här (reklamlänk från Awin).

byggbar balkongsoffa

Pall/bord som kan användas tillsammans med soffmodulerna ovan. Den finns här (reklamlänk från Awin).

hängande balkongbord

Balkongbord att hänga på balkongräcket. Det kommer från Hillerstorp, är gjort i stål och vitlaserad furu och finns här (reklamlänk från Awin).

ampel i rotting

Stor ampel i flätad rotting från H&M Home. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

cafeset i metall till balkongen

Caféset i lackat stål från Brafab. Det innehåller ett ihopfällbart bord och två ihopfällbara stolar och finns här (reklamlänk från Awin).

mönstrad balkongmatta

Mönstrad matta från Jotex. Den tål både fukt och regn och du hittar den här (reklamlänk från Awin).

rund dyna

Rund sittdyna från Åhléns. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

ihophällbar stol

Ljusgrå fällbar stol från House Doctor. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

Foto: Ikea, Ellos Home, Jotex.

Ta hand om din hud – 12 dagkrämer med SPF

10 prylar för att odla smart på balkongen

Brun utan sol-mist för ansiktet – 6 produkter som ger dig lyster