Så kollar du på någons Instagram story utan att de ser det

Så kollar du på någons Instagram story utan att de ser det

Ibland vill man bara ägna sig åt lite light-stalking på Instagram ifred. Så gör du för att kolla på någons Instagram story, utan att denne ser att du har gjort det.

Läs mer: Så kan du läsa Facebook-meddelanden – utan att någon ser

Instagram stories tar mer och mer plats i våra digitala liv. Och i takt med att fler roliga funktioner tillkommer desto mer energi och tid lägger vi på att få de riktigt bra. Du kan, som de allra flesta vet, se vilka som har sett dina stories. En välsignelse och en förbannelse på samma gång. Å ena sidan är det lättare att få ett hum om ditt ragg är intresserad, å andra sidan kan du inte kolla in ditt ex nya partner utan att hen får veta det.

Men misströsta inte, vänner. Det finns några (inte helt perfekta) knep för att kolla på en story utan att vederbörande sett att du har gjort det. Både dessa metoder fungerar dock bara för att se stories från personer som du redan följer och som alltså dyker upp i ditt flöde.


Metod 1: Titta på Instagram stories på datorn

Det här fungerar bara på datorn, inte i telefonen. Ladda ner webbläsaren Chrome om du inte redan har det. Gå in på Chrome Web Store – vi ska ladda ner ett tillägg. Sök på ”Chrome IG Story” och klicka på lägg till. Det är den skapad av Alec Garcia med över 2 000 recensioner som du ska ha.

Gå in på Instagram i webbläsaren och logga in på ditt konto. På datorn syns stories till höger om det vanliga flödet istället för högst upp som i mobilen. Det ska dyka upp ett litet öga till höger om din egen profil, klicka på det så ögat är överstruket. Nu har du aktiverat ”Anonymous Viewing”-läget och kan kolla de stories som finns i ditt flöde utan att de ser. Du kan även ladda ner folks stories med tillägget, men det känns… lite väl creepy.

Läs mer: Så lägger du till gifar i dina Instagram Stories

Metod nummer två är lite mer riskabel och fungerar bäst för foton. Fördelen är att det går att göra i telefonen och du behöver inte ladda ner någon extra app.

Metod 2: Förhandsgranska stories i mobilen

Öpnna Instagram som vanligt i appen. Tryck på en story som ligger precis innan eller efter den du egentligen vill se.

Håll inne fingret på skärmen för att pausa storyn. Svep sedan försiktigt åt vänster eller höger – beroende på om storyn du egentligen vill se ligger innan eller efter i flödet – men dra den inte hela vägen utan håll kvar i det kub-liknande läget. Nu kan du tjuvkika på dennes story utan att Instagram registrerar att du har sett den. Dra tillbaka till den första storien och stäng ner när du har kollat klart. Det fungerar egentligen bäst med foton, video verkar inte rulla igång i det här förhandsgranskande läget.

Foto: IBL

Relaterade artiklar

Apple-symbolen på baksidan är en knapp – och vi hade ingen aning

Så designar du om din iPhone med nya iOS 14

Varför ska man ha en läsplatta? Baaam har testat