bästa vän kostar

Så mycket pengar kostar din bästa vän dig

Att det bästa här i livet är gratis, det är inte alls sant - om man ska tro en undersökning som har kartlagt vad det kostar att ha en bästa vän.

Man brukar ju säga att kärlek, vänskap och familj är tre ting som är helt gratis, men en undersökning från sajten Topcashback har bevisat motsatsen, åtminstone när det gäller din bästa vän.

bäst avän

Om det kostar mer att ha fler bästa vänner förtäljer inte undersökningen.

Sajten har räknat på hur mycket det kostar att ha en bästa vän livet ut, och summan motsvarar nästan en kontantinsats till en etta i Stockholm Totalt ska du lägga ungefär 270 000 kronor på din närmsta vän genom åren, såvida ni håller ihop.

Vad man har baserat summan på är bland annat reskostnader, om ni bor i olika städer, födelsedagspresenter, eventuella bröllopspresenter och presenter till barn samt kostnader för att vara brudtärna – om du är the chosen one.

53 000 kronor räknas din bästa vän få födelsedagspresenter för genom åren, till exempel. Dessutom räknar man in summor för restaurangbesök, drinkar – och extra mycket pengar om din kompis eller du råkar bli singel.

Vad undersökningen däremot inte förtäljer är huruvida kostnaden gäller för alla dina vänner, om du har flera bästa väninnor, eller om det bara är den allra närmsta.

Läs även:
21 saker du och din bästa vän borde göra i sommar
Sex platser du och din bästa vän måste besöka någon gång i livet
10 lyxiga hotell att bo på med din bästa vän

Foto: IBL