Så ser sommaren 2019 ut på Ikea – se bilderna här!

Så ser sommaren 2019 ut på Ikea – se bilderna här!

Ikeas sommarkollektionen 2019 bjuder på starka, glada färger och andas både medelhav och 60-tal.

Årets inspirerande bilder på sommarnyheterna från Ikea för – som sig bör – tankarna till sol, varma dagar och semester. Kollektionen är till stor del färgstark och går i en i lekfull retrostil. Här finns allt för livet utomhus: utemöbler och strandmöbler, sommartextil, solcellsbelysning, porslin, grill- och picknickutrustning, krukor och trädgårdsredskap.

Bilderna från kollektionen går i två olika riktningar, en sofistikerad, lite bohemisk rivierastil och en poppig, färgglad retrostil som flörtar med Grekland och strandutflykter á la 60-tal.

Stora exotiska gröna växter, mycket textilier, naturmaterial och dämpade färger matchar upp Ikeas soffgrupper och skapar en ombonad, charmig och internationell känsla.

Årets varianter av solcellslampan Solvinden går i klara färger i prickigt och randigt och finns precis som tidigare år som både tak- golv – och bordslampa. Bekväma soffan Havsten lanseras även i ny glad orange kulör.

De grafiska mönstren är signerade Lotta Kühlhorn och Malin Unnborn i samarbete med Textilgruppen & Papperian; ett initiativ för funktionshindrade med passion för konst, och i sortimentet SOMMAR 2019 har gruppens målningar blivit glada mönster.

– Vår ambition har varit att arbeta tillsammans med en grupp formgivare med unikt formspråk. Textilgruppen & Papperian ser saker ur ett oväntat perspektiv, något vi verkligen uppskattar, säger Sara Ottosson, produktutvecklare på Ikea.

Blått, orange, rött och gult är dominerande färger i sommarens kollektion och nyanserna syns inte bara på accessoarer och textilier, utan även på möbler som bord och soffor. På bilden ovan ser vi bordet Krokholmen och puffen Otterön/Innerskär.

För dig som inte har så gröna fingrar finns konstgjorda blommor som eukalyptus, buxbom, lavendel, hortensia och rosenskära.

De flesta delar av sommarkollektion kommer att finnas i butik från februari 2019.

Foto: Ikea

Läs också:

7 enkla inredningstips som ger vårkänslor på direkten

Mysiga balkonger att inspireras av till sommaren

5 stora inredningstrender 2019 – enligt Pinterest