saker att se fram emot efter corona

Håll ut! 19 fantastiska saker att se fram emot när corona är över

Spontan aw, kramar, bröllop och massage. Dags att drömma oss bort till post-corona! Här är 19 härliga saker vi längtar efter att göra när pandemin är över.

Nu har coronapandemin pågått i över ett års tid. Nyhetssändningarna kring pandemin är fortfarande dystra. Därför vill vi ge hopp och blicka framåt i allt det mörka.

Vi vill tro att den kloka Göteborgssonen Håkan kunde se in i framtiden till post-corona när han skrev meningen ”Jag tror. När vi går genom tiden. Att allt det bästa inte hänt än”.

Mest av allt längtar vi till att smittan är över och den enorma oro för nära och kära som det innebär. Vi längtar tills vårdpersonalens överarbetande får ett slut och att fler slipper mista sina älskade.

Till dess drömmer vi oss bort till ljusare tider! När allt som vi förr gjorde av ren vana, nu kommer att förvandlas till magiska ögonblick!

19 saker att längta till efter corona

1. Att kunna planera framåt

Aldrig förr har kalendern varit så tom. Tänk att fylla den med roliga saker: ett dans-pass på gymmet i helgen, en planteringskurs om en månad, en resa med tjejkompisarna om ett halvår (!). Vi får rysningar.

2. Resa

Nämn något mer uppenbart, please. Men det tål att påpekas, aldrig har resfebern varit mer välkommen!

3. Att använda ”post-corona”-klänningen

Ja, det hänger en nyinköpt (alltför dyr) glittrig klänning i garderoben, redo att plockas fram den dag då Stefan Löfven uttalar de magiska orden: Corona är över.

4. Sitta på café och glo på folk

Det kan låta obehagligt, nästan psykopatiskt. Men att få slå sig ner på ett café och bara sitta och glo och analysera folk som går förbi. I timmar.

”Vilken barnvagn har kvinnan bredvid?”, ”Oj, där gick någon förbi med öppen gylf”, ”Shit vad snygg tröja hon har!”. Ni vet, sådana tankar.

5. Fira saker - big time!

Nivån på firandet av en befordran på jobbet eller nyköpt lägenhet har ungefär legat på nivån: inköp av en större påse lösgodis än igår!

Tänk att få poppa skumpa, bjuda (eller bli bjuden, hehe) på middag och skåla för framgångarna med ett gäng vänner? Åååh.

6. Kramas!

När corona är över tänker vi ge mormor, farmor (och alla andra random gamlingar som vill ha) en bamsekram!

7. Spontant testa en ny hobby

Krukmakeri, målning, blomsterbindning. Alla dessa events och kurser som man förr ignorerade, för att de var FÖR MÅNGA. Hela tiden.

Nu vill vi inget hellre än att sitta i ett dunkelt rum och måla av en naken krokimodell med ett gäng främlingar.

8. Åka kollektivt utan att vara paranoid

Måste. Folk. Andas. På. Mig. Så. Himla. Nära. Bara att få slippa de tankarna känns värt att fira!

9. Gå på bio

En aktivitet man nästan har glömt bort! Och allt mys runt omkring den. Att träffa upp en kompis eller partner efter jobbet för en biodejt, köpa godis och popcorn och prassla ikapp med 50+ andra personer framför en sprillans ny film.

10. Gymma och träna i grupp

Att få svettas i grupp har aldrig legat oss närmre hjärtat!

11. Gå på festivaler och konserter

En sak är säker, när det är dags att gå på konsert nästa gång lär ingen stå still. Här ska det skrik-gråt-sjungas så det står härliga till, det kan vi lova.

12. Ha middagsbjudning

Att duka bordet för åtta (!) personer och bjuda in vänner, familj, släkt eller grannar på middag får det att pirra i hela kroppen!

13. Roadtripp

Att packa in sig själv och alla man älskar i en bil, skruva upp musiken och frossa i ”rese-godis” tills illamåendet gör sig påmint: DET är lyx.

14. Åka till lekland och badhus

All cred till er föräldrar som under pandemin har underhållit era barn inom hemmets fyra väggar! Vi önskar er gratis inträde på landets alla lekland, badhus och experiment-museum så fort detta är över.

15. Ta en spontan aw

spontan After work

Först och främst, att bara få träffa sina kollegor på en arbetsplats kräver egentligen en egen punkt i denna lista. Och att då dessutom kunna bestämma kl 17.01 att nästa anhallt är närmsta bar - det är en tanke som känns främmande, men ack så rosaskimmrande.

16. Åka karuseller

Skrivet av en person som inte ens gillar karuseller. Som blir åksjuk av bara tanken. Men längtan efter att ”göra något galet” tar över och vi är nog många som står på låset till Gröna Lund och Liseberg vid nyöppning.

17. Ha en kompishelg

Tänk er: Strosa runt på stan, äta lyxlunch och skåla i bubbel. Gå hem och ta en nap innan man gör sig redo för kvällen, som tar oss dit vi hamnar!

18. Gå på bröllop (eller planera bröllop!)

bröllop

Så mycket kärlek som fått pausas men som kommer att explodera så fort det ges grönt ljus!

19. Gå till frisören, nagelsalongen och massageterapeuten

Sist men inte minst, den i somligas ögon mest ytliga punkten. Att få klippa av sig corona-barret, boka en timmes massage för de stela ”hemma kontor-axlarna” och fixa naglarna på salong. Det är en lyx i vardagen, som är få förunnad.

Foto: TT, Unsplash

16 saker alla kompisar borde göra ihop minst en gång i livet

Kan man resa utomlands i sommar? Så ser det ut på 10 favoritresmål

77 semestertips för sommaren 2021 – hit drömmer vi om att resa på hemestern