Fem saker att tänka på när du ska renovera badrummet

Fem saker att tänka på när du ska renovera badrummet

Funderar du på att renovera badrummet? Det kan vara svårt att veta hur du ska starta projektet. Här är fem smarta tips som är bra att tänka på!

När du ska renovera badrummet är det viktigt att tänka på att du gör rätt val av färg och utformning. Baaam hjälper dig att få ordning på to-do-listan som underlättar planeringen. Här är fem tips som hjälper dig att komma igång!

1. Tänk tidlöst

När du renoverar badrummet lägger du oftast ned en större summa pengar, tänk därför på att välja tidlösa accentfärger som vitt, grått eller jordiga toner. Trender och smak ändras hela tiden, så tänk långsiktigt för att med säkerhet vara nöjd även om några år.

2. Slarva inte med din research

Hitta inspiration i kataloger och online. Gör gärna en mapp där du kan spara de olika produkterna som du fastnat extra mycket för. På så sätt får du en helhetsbild av hur det kan se ut.

Relaterat: Köksinspiration: 27 trendiga kök att inspireras av

3. Beställ hem prover

Färger kan se helt annorlunda på webben och i butiken än hemma hos dig. Så beställ gärna hem prover av kakel- och klinkerbitar som du fysiskt kan klämma och känna på. Då blir det mycket lättare att få en uppfattning om ifall just den färgen eller det materialet var som du hade tänkt dig.

4. Satsa på detaljerna

Detaljerna gör allt! Och det fina med neutrala vägg- och golvfärger är att du kan inreda med precis vilken kulör du vill. Jobba mycket med detaljer, häng upp snygga handdukar tillsammans med ett doftljus på handfatskanten. När du har tröttnat kan du enkelt byta ut inredningen för en billig peng!

5. Våga!

Ta ut svängarna och använd dig av en inredning som vanligtvis inte brukar vistas i ett badrum. Investera i någon snygg kruka, eller varför inte sätta upp en tavla? Personlighet ger rummet karaktär.

Läs även:
Få hotellkänsla i sovrummet – inredningstipsen du behöver
Så inreder du med mörkblått hemma (18 trendiga köp)
Inredning i sammet – 16 snygga detaljer att investera i

Foto: IBL