saker som vi lärt oss på TikTok

8 saker vi faktiskt (!) lärt oss från TikTok

Säga vad man vill om TikTok men gömt bland tokiga danser och sjuka utmaningar, finns faktiskt en hel del lärorika saker vi önskar att vi hade vetat om tidigare! Här är listan på 8 exempel.
7 saker vi lärt oss av TIKTOK
1:06

Efter reklamen: 7 saker vi lärt oss av TIKTOK

(1:06)

Slå på ljud

Vad som till en början sågs som en lite halvknasig app med konstiga danser och virala utmaningar, har idag blivit en av våra största sociala medier, med över en miljard användare – varje månad. Appen, som till en början hette Musical.ly, har nu gått från att vara en tonårsapp, till att användas av personer i alla åldrar. Och vi förstår varför! På appen finns allt från smarta DIY-projekt och fantastiska husrenoveringar, till tips om hur du ska tänka kring second hand-shopping och bästa kändisskvallret. För att inte tala om all härlig matinspo, som den berömda TikTok-pastan. Ja, när du väl har fastnat i det eviga scrollandet – då är det omöjligt att dra sig loss.

Här är bara några (av väldigt många) saker vi lärt oss på TikTok!

Att locka håret utan ett värmeverktyg

@erinduganjurchak

🤯🤯OMFG. you must. MUST. wait for the results. I show the back too. SHOOKETH TO MY CORE #hair #heatlesshair (gifted by @heatless_hair)

♬ Fast (Motion) - Saweetie

Tidigare i våras fick så kallade "heatless curls" en enorm spridning. Trenden visar alltså att det går att locka håret utan att faktiskt använde att platt- eller locktång och resultatet är riktigt snyggt. Istället för ett värmeverktyg har vi sett folk använda allt från strumpor till bandet från en morgonrock.

Att TikTok är för ALLA

Till en början när TikTok lanserades var majoriteten av användarna knappa tonåringar, men bara genom ett snabbt scrollande nu, ser vi att appen verkligen har fått en spridning även hos folk som är 15+. Under hashtagen #tiktokover30 finns till exempel närmare 600 miljoner videos.

Hur vi tar hand om våra blommor

@annatheflorist

I have more in-depth videos on the 4 things covered #floristtips #roses

♬ Rose - James Horner

Lyckas du pricka rätt i TikTok-djungel kan du hitta några riktiga experter inom olika ämnen och då även få en gratiskurs inom olika områden.

En florist som ger tips och tricks om hur vi tar hand om våra blommor på bästa sätt, är ovärderligt. Vem vill inte veta hur man väljer rätt rosor, eller hur man får blommor att hålla längre?

Hur vi ska tänka i val av skönhetsprodukter

Och apropå experter! Det finns också en del experter när det kommer till hudvård. Se och lär – men glöm inte att vara källkritisk!

Att kvinnor är svincoola

@planegirl

just in time for Oshkosh!

♬ 18 - Jeremy Zucker

TikTok har verkligen lärt de som inte redan visste det att kvinnor klarar allt! I flödet får vi se kvinnor göra allt från att renovera stora hus eller göra ett hem av en minibuss, till att vara kapten på ett stort skepp och flyga iväg med ett eget flygplan. Riktigt imponerande och inspirerande!

Att även en tvättmaskin behöver rengöras

Det kryllar av städhacks på TikTok och under hashtagen #cleantok finns hela 18,3 miljarder (!) videos att scrolla igenom. Ett knep som nyligen gått viralt är det faktum att vi faktiskt också måste rengöra något så rent som en tvättmaskin! Hur gör man då det? TikTok har lärt oss att två diskmaskinstabletter och ett långt program på 90 grader, gör susen. Du kommer att få en chock när du ser hur smutsigt vattnet är!

Att iPhone har en hel del specialeffekter

För varje ny iPhone kommer också nya inställningar och tricks. Men hur hittar man egentligen de häftiga specialeffekterna? På TikTok såklart!

Allt om hudvård – på ett enkelt sätt

Det är såklart viktigt att vara källkritisk, även när det kommer till TikTok. Ser du någon använda "blodmasken" från märket The Ordinary tillsammans med ett microneedling-verktyg. Ja, då har personen i fråga antagligen inte jättebra koll. MEN det finns också genier som förklarar saker om hudvård på ett enkelt, roligt och bra sätt.

Foto: Skärmdump Emily in Paris

Relaterade artiklar
Kollar du på Tiktok och Instagram innan du ska sova? Så påverkar det dina drömmar
Så somnar du snabbare – 7 knep från TikTok som vi älskar (!)
Jamie, 20, föll från en klippa – överlevde mirakulöst