Du kan hyra Harry Potters barndomshus

Nu kan du semestra i huset där Harry Potter föddes

Vill du ha samma tak över huvudet som Harry Potter hade när han föddes och också fick sitt ärr av Lord Voldemort? Huset som ligger i Lavenham i England finns nu att hyra på Airbnb.

Om du är ett riktigt fan av Harry Potter kommer du inte att kunna motstå det här erbjudandet. Nu kan man nämligen hyra The De Vere House i Lavenham, Suffolk i sydöstra England.

Namnet säger dig kanske inte jättemycket, men om vi i stället säger att det är det hus som Lily och James Potter bodde i när Harry Potter föddes, det hus de dog i och alltså det hus där Harry fick sitt ärr av Lord Voldemort. Då förstår du mer varför det här är så coolt!

Huset, som alltså heter The De Vere House i mugglarvärlden, användes i filmerna om Harry Potter som just hans första hem. Det är alltså inte familjen Dudleys hus på Privet Drive där Harry tillbringade största delen av sin barndom, det handlar om.

Du bor i det fiktiva Godrics Hollow

The De Vere House har även tidigare fungerat som ett bed and breakfast, men har varit stängt under en period. Nu när det öppnar igen är det i form av ett drömhus för Harry Potter-fans. Du kommer att sova i Hogwarts-liknande himmelssängar och inredningen ser ut att vara inspirerad av de åtta Harry Potter-filmerna med läshörnor och sprakande eldstäder.

Och som om det inte vore nog med huset! Själva staden Lavenham är också av högsta Harry Potter-intresse eftersom det är här scenerna från Godrics Hollow spelades in i Harry Potter and the Deathly Hallows del 1.

Dessutom är staden en viktig historisk stad, även utanför Harry Potter-universumet.

Så mycket kostar det att bo i Harry Potters barndomshem

Att bo i The De Vere House kostar 142 pund, knappt 1 800 kronor per natt och kan bokas via Airbnb.

Huset är av ansenlig ålder och det är inte handikappanpassat. Huset är inte heller lämpligt för husdjur eller små barn, men det ska väl finnas tillräckligt många vuxna Harry Potter-fans för att få affären att gå runt.

Är du sugen? Här kan du läsa mer och boka ett rum i huset – om det finns några rum kvar, vill säga.

Foto: Airbnb, Warner Bros

 

Läs mer:

7 magiska Harry Potter-jultröjor i butik 2019

4 magiska adventskalendrar för dig som älskar Harry Potter