Skilda världen och That seventees show och andra serier vi tittade på efter skolan

Sjunde himlen, Sunset Beach och 19 andra serier vi alltid kollade på efter plugget

Räkna med bråk, Skilda världar och Sjunde himlen. Här är serierna vi älskade att titta på efter plugget!
10 skådisar från "Game of thrones" - så såg de ut innan serien
0:60

Efter reklamen: 10 skådisar från "Game of thrones" - så såg de ut innan serien

(0:60)

Slå på ljud

Minns du också de där dagarna efter plugget när vi halvtrötta halsade O'boy, åt rostmackor med ost eller värmde en Billy's pan pizza i mikron och kollade tv-tv (!) till föräldrarna kom hem från jobbet?

Här är serierna vi älskade att titta på då – och som har nått kultstatus i dag!

That 70’s Show

Showen som bjöd oss på oförglömliga karaktärer som Fez, Jackie, Donna, Steven och Michael Kelso, och kompisgänget som vi alla fantiserade om att vara med i under ett fiktivt 1970-tal. Alla kunde identifiera sig med någon av karaktärerna (jag var hundra procent Donna) och ville bli ihop med någon annan (Steven Hyde, tack).

Melrose Place

Melrose Place, en dramaserie i sju säsonger (visst låter det lite?) om livet och kärleken hos en grupp unga människor som bor i Melrose Place, Kalifornien. Serien var en spin off av Beverly Hills men blev snabbt så populär att även den har nått kultstatus.

Skilda Världar

Skilda världar var den första serien att sändas fem dagar i veckan i Sverige, och som vi älskade att ta del av dramat! För vad är egentligen oddsen att tvillingar som aldrig träffats förut inte ser några som helst likheter i varandra och blir… tillsammans?

Sunset Beach

Saxofon-introt, kläderna, de galna intrigerna. Så mycket att älska och hata på en och samma gång.

MTV Cribs

Cribs var skrytprogrammet nummer ett där artister och andra celebriteter visade upp sina, ofta, enorma mansions. I april 2005 hade MTV besökt 185 olika kändisars hem, och det avsnitt som sänts mest i repris är då MTV besökte Mariah Careys (vita och rosa Hello Kitty-) hem.

Sjunde himlen

Också ett program vi både älskade och hatade. Sju barn och en pastor till pappa som konstant skulle lösa alla andras problem (om man nu ser det som ett problem att den 17-åriga dottern blir utbjuden på dejt). Familjen hade det i alla fall allt annat än lugnt och blev ofta indragna i drama – och Jessica Biel blev idolen nummer ett.

Huset fullt

Serien där tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen slog igenom (bara nio månader gamla), handlade om hur en pappa skulle lyckas ta hand om tre döttrar själv efter att hans fru gått bort. Och, det går ju att konstatera att det aldrig var en lugn sekund i huset.

Beverly Hills

Serien som fick oss att följa och älska Brenda, Brandon och Dylan och som handlade om familjen Walsh som flyttade till Beverly Hills i Kalifornien. Och: serien som fick varenda tonåring att förälska sig i Luke Perry (RIP).

Fresh Prince i Bel Air

En av de första serierna med en helsvart casting att slå igenom brett över hela världen. I den möter vi unge Will som har det struligt och flyttar till sina svinrika kusiner i Bel Air. Vi vet redan att det blir kulturkrock utan dess like. Och visst kan du också introlåten i sömnen? ”Now this is the story all about how my...”.

Sabrina tonårshäxan

Vi var alla så avundsjuka på Sabrina som visade sig vara en häxa och hade en garderob som också var portal till en annan värld. Och hade en talande katt och den kanske drömmigaste killen i tv-serievärlden just då – Harvey!

Förhäxad

Den här serien kretsade kring tre systrar som också var häxor med magiska krafter, och hade därmed allt vi någonsin önskade. Räck upp en hand om du också ville ha ett exemplar av Skuggornas bok hemma!

McGyver

Den högt älskvärda och extremt påhittiga McGyver hittade en lösning i alla situationer vilket gjorde den till en feelgoodserie av rang. Han var ju bara så älskvärd!

Flipper

Om du är 80-talist är det högst troligt att du kollade på Flipper med mellanmålet i högsta hugg. Den amerikanska äventyrsserien handlade om delfinen Flipper och sändes i samma veva som nostalgifilmen Rädda Willy.

Dr Phil

Vi behöver knappt berätta vad Dr Phil är eftersom programmet fortfarande sänds och är än i dag en av mångas guilty pleasure när man ligger hemma och är sjuk. (Eller hemmajobbar och råkar ha tv:n på i bakgrunden).

Ricki Lake

Det fanns ingen hejd på alla skruvade ämnen som folk kom till Ricki Lake för att bråka om (alternativt Jenny Jones eller Jerry Springer). Kommer du ihåg att Hannah Widell (då Rosander) gjorde en svensk version av programmet som hette Hannah? Mhm, den sändes dock bara i ett år, mellan 2002 och 2003.

Lilla huset på prärien

Känns som att det alltid var på tv, men var det någon som faktiskt gillade det?

Räkna med bråk

Favoritkaraktären från 90-talet var definitivt Steve Urkel! Egentligen skulle han bara ha en gästroll i kultserien Räkna med bråk, men blev så populär att han fick vara kvar.

Americas Funniest Home Videos

Åh, klassikern! Innan Youtube var ju hemmavideos en stor grej, mycket tack vare America's Funniest Home Videos. Programmets tittare fick som bekant skicka in hemvideofilmer som oftast var bloopers, och en vinnare korades i varje program.

Days of our lives

”Like sand through the hour glass, so are the days of our lives” löd introt till den världskända såpan Våra bästa år, som faktiskt pågår än i dag. Dock är det många svenskar som förknippar den med 90-tal då den sändes från och med 1997 på TV3.

Malcolm in the middle

Malcolm – ett geni i familjen kollade vi också på, men var också ett sådant program som ofta bara stod på i bakgrunden medan vi pratade i hemmatelefonen med någon kompis.

Tredje klotet från solen

En rätt flippad serie som handlade om fyra utomjordingar ledda av professor Dick (överbefälhavare), och också serien som gjorde Joseph Gordon-Levitt känd.


Vilka serier har vi missat? Kommentera på våra sociala medier!

Foto: TT

Relaterade artiklar
8 gånger kändisarna hade RIKTIGT dåliga hårdagar
8 sjuka grejer som hände i Top Model som aldrig hade kunnat hända i dag