Sex appar som ska hjälpa mot stress

Sex appar som ska hjälpa mot stress

Känner du dig stressad på jobbet eller i privatlivet? Din smartphone kan ha lösningen. På marknaden kryllar det av stressappar som ska hjälpa dig att varva ner i en hetsig vardag.

Stress är tyvärr vanligt förekommande för många av oss. Höga krav och ständig uppkoppling kan i många fall få oss att må dåligt. Du har med dig telefonen överallt, så istället för att scrolla igenom sociala medier när du behöver en paus, varför inte prova en stressreducerande app? Baaam listar sex appar som ska boosta ditt välmående.

Läs även: Fem tidiga tecken på att du riskerar att bli utbränd

1. Gratitude Journal

Du kanske har hört att genom att anteckna saker du är tacksam för innan du går och lägger dig, ska ska du vakna med ett bättre humör? Förr var det i ett anteckningsblock, men nu har det också kommit en app till telefonen som ska underlätta processen. Istället för klottriga anteckningar kan du lägga in text och bild, och bläddra tillbaka i kalendern för att se vad du skrivit tidigare. Genom att öva på att känna sig tacksam även under stressade perioder har det visat sig att du lättare hittar tillbaka till fokus, och håller nere stressnivån. Appen säger att 5 minuter om dagen är allt som behövs.
Kostnad: 30 kr
Tillgänglig för: Iphone, finns även en liknande app för Android

2. Andningsankaret

Mindfullness och att vara medveten om din andning hjälper dig under stressade perioder. Den svenska appen Andningsankaret ger dig avslappnande övningar i olika program, som ska bidra till en stressreducerad livsstil. Du kan också föra logg i appen över hur det går.
Kostnad: 20 kr
Tillgänglig för: Iphone och Android

3. Happify

För att nå framgång både i privatlivet som karriären behövs alltid en positiv inställning, vilket kan vara lättare sagt än gjort under stressade perioder. Happify är en app som ger dig verktyg för att vända negativa tankemönster. Du kan både spela spel och göra övningar som ska ge dig en mer positiv inställning. Perfekt att ta fram en stund på lunchen!
Kostnad: Gratis
Tillgänglig för: Iphone och Android

Ta en paus med en app som reducerar stress!

Ta en paus med en app som reducerar stress!

4. Pacifica – Stress & Anxiety

Appen lär dig att hantera stressen, dag för dag. Här kan du föra dagbok över hur du mår, genom att kryssa i stjärnor för ditt humör och dina känslor. Du kan sedan se tillbaka i historiken hur du mått under en längre tid. Appen har också övningar för andning och kognitiv beteendeterapi.
Kostnad: Gratis, med köp för vissa funktioner i appen
Tillgänglig för: Iphone och Android

5. Worry Watch

Oftast oroar vi oss för saker helt i onödan, vilket både suger energi och gör oss stressade. I den här appen kan du föra stressdagbok när du får en orolig stund, och skriva av dig för vad det värsta som kan hända är. Du kan sedan följa upp orostankarna och fylla i hur det du oroade dig över faktiskt gick.
Kostnad: 20 kr
Tillgänglig för: Iphone

6. +Quotes

Den här appen ger dig ett nytt citat varje dag, som ska inspirera, motivera och ge dig en positiv boost. Kanske en bra app att kicka igång dagen med?
Kostnad: Gratis
Tillgänglig för: Iphone

Läs fler artiklar om stess:
Fem tecken att du är redo att byta jobb
Fem knep för att förlänga semesterkänslan ända in i september
Därför ska stressade personer äta mer choklad
12 saker du känner igen om du stressar mycket

Foto: IBL