Sex enkla knep för att lyckas med bröllopsbilderna

Dina bröllopsbilder är ett minne för livet, och självklart vill du att de ska bli perfekta. CHIC listar sex enkla knep för en lyckad bröllopsfotografering!

Äntligen är dagen kommen – du ska gifta dig med ditt livs stora kärlek! Och oavsett om allt gått enligt plan, eller om det har varit några små stressmoment på vägen, så ska bröllopsbilderna spegla ert förhållande och kärleken till varandra. Här är knepen som ger er de ultimata bilderna!

1. Tänk på hållningen

Precis som med alla andra bilder, glöm inte att sträcka på dig och hålla huvudet högt. Det är det enklaste knepet för att göra både dig och brudklänningen rättvisa. Öva hemma innan!

2. Undvik att titta rakt in i kameran

Istället för att frysa i en pose och titta rakt in i kameran – prova att kolla på dina tärnor, din partner, över fotografens axel, eller vad som känns mest bekvämt för stunden. Det blir oftast ett mer naturligt resultat.

3. Våga vara känslosam

Är du så lycklig att du tror att du ska spricka? Gör det! Brist ut i gråt, eller skratt eller vad som känns rätt i stunden. Fokusera på din kärlek istället för på att fotografen är där. Prata med varandra, skratta med varandra och var som vanligt. Ett fångat ögonblick är värdefullt och oftast de bilderna som blir bäst.

4. Tänk bort prestigen

Det är ganska lätt hänt att ställa höga krav på den perfekta bröllopsbilden, men hur klyschigt det än låter så är ju ingen perfekt. En härlig bild som visar när ni är avslappnade tillsammans säger så mycket mer än stela leenden, eller hur?

5. Första gången ni ser varandra…

Att ta sina bröllopsbilder före eller efter ceremonin är ju en smaksak. Men något som brukar vara romantiskt är att låta fotografen föreviga tillfället när ni ser varandra för första gången. Mer romantiskt än så blir det inte!

6. Ha kul!

Kanske det bästa och viktigaste tipset av alla. Det är er bröllopsdag – så se till att ha kul! Strunta i om en hårslinga inte hamnar perfekt eller om det är någon planerad detalj som gått tokigt. Allt sådant är ganska betydelselöst i det stora hela. Det här är er livs stora dag. Njut av det!

Läs också:
20 inspirerande bröllopsfoton från världens alla hörn
Bröllopskoordinatorn: Så håller ni nere kostnaderna
Guide: Så planerar du ditt bröllop (månad för månad!)

Foto: IBL