palma tips 2016

Sju lyxiga tips i Palma du bara inte får missa

Ska du åka till Palma på Mallorca i sommar? CHIC ger dig tips sju pärlor som du bara inte får missa.

Palma är onekligen it-staden nummer ett just nu. Strand möter shopping och nattliv på bästa sätt och staden är lika härlig för en långsemester som under en weekend. Baaam har plockat ut sju smultronställen i Palma som du bara inte får missa under din vistelse.

Läs mer om Palma: Baaams ultimata guide till Palma – den nya it-staden

1. Rialto Living
Carrer de Sant Feliu, 3

Om du vill shoppa inredning eller bara inspireras är det till konceptbutiken Rialto Living du måste gå, som ligger i shoppingdistriktet Paseo Born. I den tre våningar stora butiken finns allt från mode till inredning och alla varor är handplockade av svenska Klas Käll och Barbara Bergman, som även har grundat butiken.

rialto living palma butik

Rialto Living är ett måste om du åker till Palma.

2. Purobeach Palma
Carrer de Pagell, 1

På Purobeach Palma, som tillhör Puro Hotel, kan du njuta av sol från morgon till kväll. Beach cluben är Palmas mest populära – och anledningarna är många. Njut av god mat och dryck, få en skön massage med utsikt mot havet, ta Instagram-bilder bortom denna värld och dansa in kvällen vid den stora poolen. Purobeach ligger ungefär tio minuters bilresa utanför Palma.

purobeach palma pris

På Purobeach i Palma är stämningen på topp från morgon till kväll.

3. Port de Sóller

Om du stannar längre i Palma kan du ta det hundra år gamla tåget till Port de Sóller. Ta plats på stranden och njut av att bada i det varma vattnet i bukten eller ät en god lunch på hotell Ésplendido. Bara tåget dit är en upplevelse för sig!

port de soller

Port de Sóller är ett hett tips för dig som är på Mallorca.

4. Inca

Om du älskar shopping och vill göra ett riktigt klipp på din resa är det till Inca du ska åka. Inca är Mallorcas tredje största stad och går även under namnet ”City of leather”. Här hittar du flera grymma outlets och en stor marknad på torsdagar. Passa på att köpa en skinnjacka som du kan ha i flera år för nästan inga pengar alls.

skinnkläder inca

Passa på att shoppa äkta skinn i Inca.

5. Isabel Guarch
Plaça del Mercat, 16

Isabel Guarch ska du gå till om du vill ha smycken inspirerade av Mallorca och dess historia. Varumärket grundades 1979 och i dag drivs det av Isabel Guarch dotter, som också heter Isabel. I hennes lyxiga butik kan du botanisera i timmar eller specialbeställa ett smycke just efter din smak. Alla smycken är handgjorda och all produktion sker lokalt på ön. Just nu är Isabel aktuell med sin nya kollektion Sargantana med smycken i roséguld och gult guld.

isabel guarch mallorca

Mallorcas vackraste smycken hittar du hos Isabel Guarch.

6. Rita’s House
Carrer de les Monges, 8

Rita’s House i Palma är en riktig pärla för dig som vill shoppa vintage. I den lilla butiken trängs designerklänningar med billiga 80-talströjor och priserna, rent generellt, är väldigt låga när det kommer till second hand i Spanien. Skynda och fynda!

ritas house vintage mallorca

Rita’s House passar perfekt för dig som vill shoppa vintage på Mallorca.

7. Santa Catalina

Santa Catalina är kanske det hippaste området i Palma just nu, och det motsvarar Soho eller Södermalm i andra storstäder. I Santa Catalina trängs små butiker med häftiga barer och fantastiska restauranger. Området är populärt bland lokalbefolkningen och du kommer inte att bli besviken!

restauranger santa catalina palma

I Santa Catalina finns det massor av spännande restauranger.

Fler Baaama restips:
Restips: Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris
Stylistens tips: Så ryms din garderob i din resväska
Egotripping är nya trenden – 7 tips till dig som vill resa ensam
Hit reser svenska modeprofilerna allra helst
Sex platser du och din bästa vän måste besöka någon gång i livet

Foto: IBL