Så fixar du smarta (och snygga!) förvaringslösningar på små ytor

Att inreda sitt hem är roligt men tufft, speciellt om det handlar om utrymme. CHIC tipsar om potentiella lösningar som underlättar förvaringsfrågan.
1:18

Efter reklamen: 7 största inredningstrenderna under 2021

(1:18)

Det kan kännas knepigt att anpassa inredningen efter få kvadratmeter, då gäller det att vässa kreativiteten lämpa sig efter vad man har att jobba med. Baaam hjälper dig att hitta inspiration till hur du kan inreda kvadratsmart – och snyggt!

Psst! Inred med en glasvägg – trenddetaljen nummer ett just nu

1. Yta på yta

Det klassiska loftet gör alltid sitt jobb i mindre lägenheter. Om det känns svårt att hitta plats för sovutrymme – make one! Researcha var du kan hitta ett bra, prisvärt och seriöst byggföretag som kan hjälpa dig.


Foto: Erik Olsson

2. Compact living

Får du inte plats med en byrå eller garderob? Ingen fara, kör på förvaringslådor under sängen. Dessa varianter går antingen att platsbygga eller köpa färdiga. The choice is yours!


Foto: Husmanhagberg


Foto: Karlsson Uddare Fastighetsmäklare

3. Mångsidiga möbler

Satsa på en inredning med all-in-one-funktioner. På dagarna är sängen en soffa med kuddar, och på kvällarna förvandlas det till en säng. Investera i ett snyggt överkast och många eleganta prydnadskuddar som fullföljer förklädnaden.


Foto: Innerstadsspecialisten


Foto: Fastighetsbyrån

..Och genom att byta ut soffbordet mot en snygg koffert får du till den ultimata multitasklösningen. Både praktiskt och trendigt!


Foto: Notar

4. Tänk utanför boxen

När man bor på få kvadratmeter är det, som vi alla vet, bra att utnyttja varje möjlig yta. När utrymmet i köksluckorna snabbt tar slut får man börja tänka om. En tom vägg kan förvandlas till en ytterligare förvaringsplats genom att sätta upp köksstänger och krokar. Häng upp dina snyggaste köksredskap och vips – en både snygg och funktionell vägg!


Foto: Karlsson Uddare Fastighetsmäklare, Bo Svensson

Läs även:
12 kvadratmeter i Stockholm kostar nästan två miljoner
Så mycket sålde Kenza sin lägenhet för
Se bilderna från Alexander Wangs lyxiga lägenhet