Sms-panik? Snart kan du ångra skickade meddelanden på Facebook

Pinsamma meddelanden till gamla ragg kan vara ett minne blott. Facebook ska lansera en funktion som låter dig ångra skickade meddelande i messenger.

Läs mer: Dolda funktionen – så gör du om din Iphone till ett överfallslarm

Ibland är man lite för snabb med att trycka på ”skicka”. Det kan handla om ett ex, en chef, ett gammalt ragg eller någon annan person som kanske inte borde ha fått det där meddelandet. Nu ska Facebook rulla ut en funktion som låter dig ångra skickade meddelanden i messenger, skriver Techcrunch.


Nyheten kommer efter rapporter om att Facebook raderat meddelanden som VD:n Mark Zuckerberg och andra chefer skickat till folk. Meddelandena har helt enkelt försvunnit från inboxen, en funktion som inte finns för vanliga Facebook-användare. Företaget menar att tjänsten utvecklades för att skydda chefernas kommunikation efter att Sony Pictures mejl hackades 2014. Det här har man gjort utan att berätta det för användarna, något som vissa ser som ett sviket förtroende.

Läs mer: Så kan du läsa Facebook-meddelanden – utan att någon ser

Nu vänder Facebook på kakan och meddelar att de inom några månader ska göra funktionen att ångra skickade meddelanden tillgänglig för alla användare.

– En bredare funktion för att radera meddelanden kommer att göras tillgänglig. Det här kan ta tid. Till dess att funktionen är klar kommer vi inte längre att radera chefers meddelanden. Det här borde vi ha gjort tidigare – och vi ber om ursäkt för att vi inte gjorde det, säger en representant från företaget till The Verge.

Foto: IBL, Shutterstock