Snart kan du nätdejta – på Facebook

Tinder är så 2017. Nu kan du hitta din stora kärlek på Facebook.

Läs också: Glöm stela dejter – nu lanseras Tinder för kompisar

I helgen anordnade Reuter utvecklarkonferensen F8. Under den var Facebooks grundare Mark Zuckerberg närvarande och vid en presentation lovade han att Facebook snart kommer att lansera en egen dejtningfunktion, skriver SVT.

– Det finns 200 miljoner människor på Facebook som listat sig själva som singlar. Så det finns helt klart möjligheter att göra någonting här, sa Mark då.

Funktionen ska inrikta sig på vad Mark kallar för ”långvariga relationer” men den som bestämmer sig för att testa sin lycka på sajten ska inte automatiskt behöva visa sin dejtingprofil för alla sina vänner.

Det är dock inte tydligt när funktionen är tänkt att lanseras men nyheten fick ändå dejtingappen Tinders aktie att rasa på börsen.


Läs också: Dumpa Tinder – så här träffar du kärleken IRL

Facebook meddelade även att de ska börja erbjuda bättre kommunikationskanaler för företag och därmed utmana tjänster som Slack och Microsoft Teams. Och efter de senaste månadernas kritik mot Facebooks utlämnande av personuppgifter ska företaget även ge större kontroll över informationen Facebook lagrar om dig från andra sajter. Exakt hur det ska se ut gick de inte närmare in på.

Foto: IBL