resmål sommaren 2016

Här är sommarens hetaste resmål 2016

Sitter du och letar efter sommarens resa? CHIC har koll på vilket resmål som är hetast bland svenskar sommaren 2016.

Med bara veckor (!) kvar till sommaren 2016 – tro det eller ej – är det hög tid att börja kolla in sommarens resor. Semesteransökan är inlämnad och vad som egentligen kvarstår är att bestämma och beställa själva resan. Men vilka destinationer är hetast i år? Sajten Skyscanner har analyserat svenskars sökningar och listar sommarens absolut hetaste resmål 2016.

– Vi ser att det blir allt mer populärt att resa till lite udda destinationer som också upplevs mer genuina. En annan trend inför sommaren är att svenska resenärer inte åker på en traditionell solsemester utan gärna mixar sol och bad med andra aktiviteter som till exempel att vandra, åka på roadtrip eller att besöka en specifik restaurang, förklarar sajtens pr manager Samantha Ayles i ett pressmeddelande.

Läs även:
Topplista: Världens lyxigaste boenden på Airbnb
De är utsedda till världens bästa hotell 2016
Sveriges bästa spa – Baaam listar sex lyxiga favoriter

Sex heta resmål sommaren 2016

Olbia, Italien
Genomsnittspris i sommar: 5 861 kronor *

Kuststaden Olbia ligger i Sardinien och har blivit ett hett resmål bland svenskar. Hamnstaden har länge legat i skuggan av grannorten Costa Smeralda dit turister länge har vallfärdat för att njuta av stränder och klarblått vatten. Olbia är det mer autentiska och prisvärda alternativet som dessutom är perfekt om du har som mål att utforska resten av Sardinien. Staden har ett intakt historiskt centrum fullt med butiker, härliga vinbarer och uteserveringar.

Skiathos, Grekland
Genomsnittspris i sommar: 6 710 kronor *

Om du har tröttnat på klassikerna Rhodos, Kos och Kreta är Skiathos ett perfekt alternativ för dig. På ön bor det inte mer än 6000 invånare men destinationen bjuder ändå på vacker natur, härligt nöjesliv och gemytliga hamnmiljöer. Par, kompisgäng eller barnfamiljer – på Skiathos finns faktiskt något för alla, bland annat mer än 60 stränder att välja på. En anekdot om Skiathos är att några av scenerna från filmklassikern Mamma Mia spelades in här, vilket säger en hel del om den bildsköna miljön.

Bilbao, Spanien
Genomsnittspris i sommar: 4 690 kronor *

Bilbao är en spansk industristad som har fått ett rejält lyft de senaste åren. Sedan bygget av det numera välkända Guggenheimmuseet har den baskiska staden genomgått en unik förvandling från grå betong till en het storstad med internationell status. Staden är bland annat känd för sin fantastiska matkultur och sina goda viner från distrikten i närheten. Om du är intresserad av Michelin-restauranger finns det flera alternativ att välja på.

Hamburg, Tyskland
Genomsnittspris i sommar: 2 086 kronor *

Hej då, Berlin – hello Hamburg! Hamburg är en av svenskarnas nya favoritdestinationer i Tyskland och är helt perfekt för en weekend under sommaren 2016. Staden ligger intill floden Elbe och bjuder på allt från heta klubbar till trendiga restauranger och bra caféer. Om du gillar shopping (såklart, vem gör inte det?) finns stadsdelen Sternschanze där du kan tillbringa flera timmar med att botanisera bland oberoende modemärken, butiker och designers. Hamburg är hett, det är en sak som är säker!

Bristol, Storbritannien
Genomsnittspris i sommar: 4 082 kronor *

Glöm alla fördomar du har om Bristol – de senaste åren har hamnstaden fått en rejäl makeover. I dag är Bristol en självklar kulturdestination med musik och konst i fokus. Om du njuter av att spendera dagarna på muséer har staden ett stort utbud. Staden är dessutom en perfekt utgångspunkt om du vill hyra bil och utforska resten av England.

Austin, USA
Genomsnittspris i sommar: 12 902 kronor *

Austin är inte bara Texas huvudstad, det är även (enligt lokalbefolkningen åtminstone) världens huvudstad för livemusik. För musikintresserade är staden högaktuell och det finns otaliga hangouts och festivaler året om där folk samlas kring just musiken. Är du istället intresserad av shopping finns många stora kedjor representerade, men även mindre, små personliga boutiquer. I juli är medeltemperaturen 35 grader – så packa lätt!

*Bokningspriserna som avses är ett genomsnittligt flygpris enligt Skyscanner under juni-augusti och gäller en person tur och retur.

Läs även:
Topp 25: Sveriges bästa hotell 2016
Fem bästa städerna i Europa för en weekendresa
Så blir du uppgraderad på flyget (knepen som funkar!)

Foto: All Over Press