Spela Monopol och 15 andra saker Meghan Markle inte får göra längre

Spela Monopol och 15 andra saker Meghan Markle inte får göra längre

Inget mer take away-kaffe eller korsade ben. När Meghan Markle nu träder in i kungahuset kommer det med en hel del (delvis märkliga) regler att följa.

Meghan fick sin prins och inte långt efter sagobröllopet väntar paret barn. Men slottslivet innebär inte bara fest och överflöd, det är också en hel del plikter och regler förknippat med den kungliga vardagen

Läs också: Vem är Meghan Markle? Här är 10 saker du inte visste om henne

För när Meghan blev en del av det brittiska kungahuset, som hertiginnan av Sussex, innebar det också en hel del förändringar för henne, det menar sajten Pettymayo.

Baaam har därför listat 16 saker som Meghan Markle inte längre får göra.

Läs också: Därför blir inte Meghan blir inte prinsessa


Ha på sig transparanta plagg

På Meghan och Harrys officiella förlovningsfoto bär hon en transparant klänning – något som förvånade många. Drottningen har nämligen tydligt fastställt att alla medlemmar i kungafamiljen ska bära ”konservativa kläder med klass”. Detta är därför ett plagg vi mycket troligtvis aldrig kommer att se henne i igen.

Ha sociala medier

Eftersom Meghan länge varit en offentlig person har hon också länge haft en stark närvaro på sociala medier. Men sedan januari 2018 har alla hennes konton raderats. Detta eftersom kungafamiljen inte får ha några typer av sociala medier och de enda foton som kommer att få publiceras av Meghan framöver blir de officiella bilder som tas.

Spela Monopol

Det här kanske låter helt galet men drottningen har fullständigt förbjudet spelande av Monopol på slottet. För The Telegraph har drottningens son prins Andrew berättat att det är för att ”it gets too vicious”. Vi som själva eventuellt kan ha, i ren frustration, lämnat flertalet omgångar av spelet förstår vad han menar. Tur att det finns andra, mycket roligare spel.

Skriva autografer

Efter Meghans välkända roll i tv-serien Suits lär hon ha skrivit många autografer i sitt liv. Men nu är det slut med det. Kungafamiljen får nämligen inte skriva autografer eftersom det finns risk att människor försöker förfalska deras namnunderskrifter. Men det finns kryphål – så länge du inte skriver hela ditt namn kan det gå an.

Ta selfies med fans

Av säkerhetsskäl får kungafamiljen heller inte ta selfies tillsammans med fans. Prins Harry och prins William har flera gånger behövt påpeka detta och även Meghan har redan behövt säga nej när folk frågat.

Kyssa Harry offentligt

Det finns ingen regel mot PDA, public display of affections, men drottningen är väldigt bestämd med att det inte ska synas eller fotograferas. Och med tanke på att paparazzis lär hänga över huvudet på det nygifta paret kan de behöva hålla sig från offentligt kladdande.

Ha benen korsade

De kvinnliga medlemmarna av kungafamiljen ska sitta ”som damer” och enligt kungahuset innebär det att man inte har korsade ben. Man sitter helt enkelt med benen ihop eller med anklarna korsade. Inget annat.

Rösta

den brittiska regeringens hemsida står att läsa:

”Även om det inte är förbjudet rent lagligt är det grundlagsvidrigt att monarken deltar i en omröstning”.

Meghan får dessutom inte kommentera politiken, oavsett om det rör Storbritannien eller USA. Vi lär därmed inte få höra några syrliga kommentarer om Trump från Meghan framgent.

Klänningar eller kjolar med bara ben

Meghan Markle har troligtvis lagt ned många timmar på att hålla sin kropp i trim, som alla Hollywoodskådisar, och även visat sin beskärda del av hud i ”Suits”. Men framöver kommer vi inte få se hennes bara ben något mer. Drottningen har nämligen beslutat att alla medlemmar i kungahuset måste bära genomskinliga strumpbyxor.

Somna innan drottningen

Närhelst man befinner sig på en tillställning tillsammans med drottningen anses det fult att gå och lägga sig innan henne. Man får hoppas att drottningen håller rimliga läggtider.

Arbeta som skådespelare

Som bekant får Meghan inte längre arbeta som skådespelare. Hon är dock i gott sällskap. Före henne gjorde den nästan mytomspunna Grace Kelly detsamma.

Bära färgat nagellack

Kungafamiljen förbjuder alla kvinnor från att bära starka färger på sitt nagellack när de rör sig i offentligheten. Hudfärgat och ljust rosa går dock bra.

Om hon får en son måste sonen bära shorts

Om du någon gång undrat varför prins George alltid har på sig shorts så är det för att inga pojkar i kungahuset får bära byxor. Enligt källor anses det ”too suburban”, oklart varför.

Ta en take away-kaffe

Något som inte är så förvånande är att kungahuset har många tankar och regler kring sitt tedrickande. När man dricker en kopp te håller man i koppens öra mellan tummen och pekfingret och vilar koppen mot långfingret. Bär man läppstift måste man också sätta läpparna på precis samma plats varje gång.

Röra sig ute ensam

Av säkerhetsskäl får inte någon medlem av kungafamiljen resa eller röra sig fritt utan säkerhetsvakter.

Blogga

Tidigare hade Meghan en väldigt uppskattad blog – The Tig. På den skrev hon om resor, mat och stil och hon uppdaterade den med bilder på sig själv och recensioner. Men under 2018 försvann bloggen, precis som hennes sociala medier. Det är helt enkelt inte lämpligt för en hertiginna att blogga.

Foto: IBL

 

Se humorklippet på Harry och Meghan som får internet att dö av skratt

Helgens kungliga bröllop i England fortsätter att skapa nyheter. Senast ut? Detta humorklipp, gjort av ”Bad lip reading”, som nu likeas och delas av tusentals!

Läs mer: Klippet på Harry och Meghan som får internet att dö av skratt