squid game säsong 2 då kommer den

Squid Game säsong 2 – här är allt vi vet

Netflix-serien Squid Game har tagit hela världen med storm. Här är allt vi vi vet om den andra säsongen av succéserien!
Älskade du Squid Game? Då ska du kolla in dessa Netflix-serier
1:04

Efter reklamen: Älskade du Squid Game? Då ska du kolla in dessa Netflix-serier

(1:04)

Slå på ljud

Squid Game, den sydkoreanska serien som hade premiär på Netflix den 17 september, är minst sagt en tittarsuccé.

Serien handlar om den högt skuldsatta Seong Gi-Hun som, tillsammans med 455 andra skuldsatta personer, får frågan om att delta i ett mystiskt spel.

Innan spelet tar sin början vet deltagarna inte så mycket om reglerna eller hur det går till, förutom att det finns en stor summa pengar att vinna. Pengar som kan lösa både deras skulder och hälsoproblem. Det tar dock inte lång tid innan deltagarna får reda på att spelet är ute efter att döda dem.

Enligt Netflix själva är Squid Game den mest sedda serien någonsin på streamingtjänsten, och frågan som är på allas läppar är om det blir en fortsättning.

Squid Game säsong 2: Blir det en andra säsong?

Om du är en av dem som har sett klart de nio, spännande avsnitten är du nog nyfiken på om det kommer en andra säsong av serien. Och svaret är att det inte är helt säkert om det kommer en fortsättning, i alla fall inte officiellt.

Regissören bakom serien, Hwang Dong-Hyuk, har dock i en intervju med CNN sagt att han i alla fall är intresserad av att göra ännu en säsong.

– Att skriva, producera och regissera en serie ensam var verkligen en så stor uppgift. När jag tänker på att göra samma sak för säsong två blir jag rätt orolig. Ingenting är bekräftat just nu, men så många människor är så entusiastiska att jag verkligen funderar på det, säger han i intervjun.

Squid Game säsong 2: Vad kommer den andra säsongen att handla om?

Enligt regissören Dong-Hyuk är det en prequel som ligger närmast till hands, det vill säga att vi får reda på mer om vad som har hänt innan handlingen i den första säsongen. Dong-Hyuk har också avslöjat att en av de karaktärer man skulle kunna spinna vidare på då är Frontmannen.

– Medan jag skrev säsong ett, tänkte jag på historier som skulle kunna vara med i säsong två om jag fick göra en – och en är Frontmannens berättelse, säger han i en intervju med The Times.

– Jag tror att problemet med poliskåren inte bara finns i Korea. Jag ser på utrikesnyheterna att polisen kan vara väldigt sena med att agera på saker. Att det blir fler offer och förvärrade situationer för att de är för långsamma. I säsong två kanske jag kan prata mer om det här, fortsätter han.

Squid Game säsong 2: När kommer den andra säsongen?

Inget lanseringsdatum är ännu släppt av Netflix, men vi kan nog hyfsat säkert säga att det kommer att dröja ett tag. Om det blir någon, vill säga. Den första säsongen tog två år att producera, mellan 2019 och 2021, och eftersom den har varit en pandemi sedan 2020 går det nog att anta att arbetet fördröjdes på grund av det.

Foto: TT

Källa: Esquire

Relaterade artiklar
Sex lekar som hade funnits med om Squid Game var svenskt
13 Squid Game-memes som kommer få dig att garva
Klä ut dig till Squid game på Halloween – här finns dräkterna