Michelle Obama

Stjärnorna som öppnat upp om psykisk ohälsa under pandemin

Coronapandemin har påverkat oss alla, mer eller mindre. Den forna presidentfrun Michelle Obama berättar för första gången om sin depression i andra avsnittet av sin poddsuccé Michelle Obama Podcast. Här är världsstjärnorna som öppnat upp om sitt eget mående under karantän.
Så varvar du ner på semestern- Experten tipsar
Slå på ljud

Flera världsstjärnor har öppnat upp om den mentala ohälsan som karantänen i spåren av coronapandemin har medfört. Bland dem Michelle Obama, Kendall Jenner och Katy Perry med flera. Ta del av deras berättelser här.

Michelle Obama

Nyligen släpptes det andra avsnittet av den tidigare presidentfrun Michelle Obamas nya poddsuccé, Michelle Obama Podcast på Spotify. Där avslöjar hon hur karantänen har haft en negativ påverkan på hennes mentala hälsa.

”Jag vet att jag kämpar med någon form av mildare depression”, berättar Michelle.

Hon förklarar att det är en utomkroppslig känsla där du inte känner dig som dig själv. Samtidigt förklarar den tidigare presidentfrun hur svårt det har varit att bevittna den världsomspännande krisen, rasstridigheterna och den sittande administrationen i USA.

”Titta bara på hyckleriet dag ut och dag in. Man dräneras själsligt”, säger hon i podden.

Michelle Obama berättar hur hon ibland bara måste ta en paus från allt. Då stänger hon av mobilen, loggar ut ur sociala medier och slutar ta del av nyhetsflödet för att slippa negativ energi. För att hitta kraften igen umgås hon med nära vänner och med familjen. Ett detox-knep hon lärde sig under åren i Vita Huset.

Kendall Jenner

Någon som också har uttalat sig om sitt mående under pandemin är modellen Kendall Jenner. Hon berättar i US Weekly att vissa dagar är jättebra, då är hon superproduktiv och bockar av många punkter på sin to-do list men att läget andra dagar kan vara helt det motsatta.

”För att lugna mig läser jag vanligtvis en bok eller mediterar, eller så sätter jag mig utomhus och njuter av naturen”, säger Kendall.

Modellen och realitystjärnan menar att det är viktigt att hitta de små sakerna som man själv uppskattar för att inte känna sig alltför ensam.

Katy Perry

Popsångerskan Katy Perry har hyllats för sin öppenhet kring sin psykiska ohälsa som hon levt med under flera år. I våras twittrade hon om känslorna kring det nya livet i karantän.

”Ibland vet jag inte vad som är värst. Att försöka undvika viruset eller vågorna av depression som följer med denna nya norm”, skrev Perry då.

Ashley Tisdale

High School Musical-stjärnan Ashley Tisdale har haft stora svårigheter med att hantera isoleringen.

”Jag har haft vågor av ångest och depression under karantän”, medger stjärnan.

Även om allt känns svårt och känslan av en vändning upplevs som långt borta, ger hon sina bästa tips till sina följare på Instagram.

”Så om du känner likgiltighet över situationen, det här kommer inte vara för evigt, det är helt enkelt så här just nu och det är okej”, skriver hon.

Selena Gomez

Sångerskan Selena Gomez har tidigare pratat öppet om sin bipolaritet. Selena har berättat hur lättad hon var över att få en diagnos. Det fick henne att börja förstå sig själv bättre.

”Det skrämmer mig inte längre, nu när jag vet vad det är”, berättar Selena.

Dakota Johnson

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Dakota Johnson pratade nyligen om sina känslor kring coronakrisen.

”Jag tänker ständigt på vad som händer i världen just nu. Det håller mig uppe på natten, hela natten, varje natt. Min hjärna går till galna mörka platser”, berättar hon.

Sedan tonåren har Dakota lidit av psykisk ohälsa. Men hon har lärt sig att hantera det så att det inte ska påverka hennes vardag.

”Jag har lärt mig uppleva det som vackert eftersom jag känner världen i en större utsträckning” förklarar skådespelerskan.

Emma Stone

Emma Stone

Skådespelerskan talar ut om mental ohälsa.

Skådespelerskan Emma Stone har sedan länge haft stora problem med ångest och panikattacker. I svåra tider som dessa är den mentala hälsan sårbar, då vill hon dela med sig av sina bästa råd för att stötta andra i liknande situationer.

”Något jag verkligen gillar att göra när jag kämpar med min ångest är en ’brain dump’. Det jag gör är att skriva ner allt jag är orolig för. Jag skriver och skriver utan att fundera på hur och jag läser det aldrig i efterhand. Det är en stor hjälp för mig att få allt på papper, få ut det ur min kropp”, säger Emma.

Foto: TT, Instagram @michelleobama, @kendalljenner, @katyperry, @ashleytisdale, @selenagomez, @dakotajohnson, @emmastone. 

Källa: US Weekly, ELLE AUSTRALIA

LÄS MER: 

Peg Parnevik om psykisk ohälsa under karantän

Psykologen – så löser ni vanligaste bråken på semestern

7 svenska kändisar som öppet berättat om sin psykiska ohälsa