Stockholms bästa brunch: 11 ställen du måste testa

Stockholms bästa brunch: 11 ställen du måste testa

Har du tänkt gå ut och äta brunch i helgen? Baaam listar ställena som erbjuder Stockholms bästa brunch – både à la carte och buffé från prisvärt till lyx.

Läs också: Sommaren är räddad – i den här uppblåsbara flamingon får hela gänget plats

Brunch kan vara det perfekta helgnöjet, oavsett om det är buffé eller à la carte. Men vart hittar du Stockholms bästa brunch? Baaam har satt ihop den enda guiden du behöver.


Guide: Här hittar du Stockholms bästa brunch

Hotell Rival

Pris: Buffé för 325 kronor per person
Adress: Mariatorget 3

Hotell Rival vid Mariatorget hittar du en av Baaams brunchfavoriter. Varje söndag från klockan 13.00 dukas en gedigen buffé upp på hotellet där du kan frossa i onyttigheter och toppa med ett glas champagne. Ett hett tips är att boka bord tidigt – gärna ett par veckor i förväg – eftersom brunchen är en av Stockholms mest populära.

Sthlm Brunch Club

Pris: À la carte från cirka 55 kronor per rätt
Adress: Dalagatan 24

Från tisdag till fredag har Sthlm Brunch Club öppet mellan 07.30 till 16.00 och på helgerna kan du njuta av brunchen från 09.00 till 16.00. Sthlm Brunch Club har seglat upp i toppen som mångas Instagram-vänliga favorit. Det går inte att boka bord – först till kvarn gäller – och menyn rymmer brunchfavoriter som scrambled eggs, club sandwich, cheseburgare och en nyttig acai bowl.

Miss Clara

Pris: À la carte med priser mellan 75 till 250 kronor per rätt.
Adress: Sveavägen 48

På lördagar mellan 12.00-16.00 dukar Miss Clara upp för en lyxig brunch komplett med livemusik. Här kan du välja mellan klassiska brunchrätter som amerikanska pannkakor och omelett till spännande rätter som ceviche och koreansk friterad kyckling.

Greasy Spoon

Pris: À la carte med priser mellan 59 till 160 kronor per rätt.
Adress: Tjärhovsgatan 19 och Hagagatan 4

Här serveras klassisk brittisk och amerikansk brunch hela dagen, varje dag. Du kan bland annat välja mellan eggs benedict, chiapudding, avokadotoast, amerikanska pannkakor och en traditionell engelsk frukost. Se till att vara ute i god tid – kön ringlar ofta lång på helgerna.

Griffins Steakhouse

Pris: Buffé för 325 kronor per person
Adress: Klarabergsviadukten 67

Varje lördag dukar Griffins Steakhouse upp en stor buffé med grillat kött, grönsaker, sallader – och en stor dessertbuffé. Buffén öppnar vid 11.30 och står uppdukad till 15.30. Bubbel är ett givet inslag på brunchen eftersom en dj spelar musik och feststämningen är på topp.

Fotografiska

Pris: 395 kronor per person (entré till utställningarna ingår)
Adress: Stora Tullhuset Stadsgårdshamnen 22

Brunch på Fotografiska kan vara den perfekta dejten. I priset ingår entré till Fotografiska och brunchbuffén är en riktig smaksensation. Brunchen har öppet på lördagar och söndagar mellan 11.00 och 16.00 med en sista sittning klockan 14.00. Kultur och mat kan vara den perfekta kombinationen en lugn helg!

Urban Deli

Pris: À la carte från cirka 125 kronor per rätt
Adress: Nytorget 4

Mitt i hjärtat av Södermalm hittar du hipstermeckat Urban Deli som bjuder in till brunch på helger mellan 11.30 och 15.30. Fokus på à la carte-menyn ligger på brunchklassiker och det finns flera glutenfria, vegetariska och laktosfria alternativ.

Mother

Pris: Buffé för 195 kronor per person
Adress: Mäster Samuelsgatan 19

Stockholms mest prisvärda brunch hittar du på restaurangen Mother, en relativt nyöppnad favorit som har valt att sätta fokus på god mat utan raffinerat socker. Och ja, de har lyckats. Brunchen dukas upp på söndagar mellan 12:00 och 16.00 – ett hett tips är att vara där tidigt då det är mindre folk.

Café Sirap

Pris: À la carte-meny från 90 kronor
Adress: Surbrunnsgatan 31A

Café Sirap har blivit en ikon i Stockholms brunchvärld och varje helg ringlar sig kön lång utanför stället. Lördagar och söndagar mellan 11.00 och 17.00 är du välkommen att botanisera bland brunchklassiker på en gedigen meny. Deras blåbärspannkakor är en riktig Instagram-favorit.

Mister French

Pris: Buffé för 365 kronor per person
Adress: Tullhus 2, Skeppsbrokajen

Om du älskar skaldjur och bubbel är det till Mister French du ska vallfärda på lördagar och söndagar mellan 11.30 och 16.00. Restaurangen bjuder på en stor buffé med färska skaldjur, grillat och goda sallader och utsikten över Stockholms ström är en en aktivitet i sig.

Herr Julius C/O Strand Hotel

Pris: Buffé för 325 kronor per person
Adress: Nybrokajen 9

Mellan 12.00 och 16.00 på lördagar och söndagar bjuder Herr Julius in till en storslagen brunch med svenska och skandinaviska platser. Utsikten är trollbindande och maten är helt magisk. Boka gärna bord i förväg och be om fönsterplats!

Läs även: Floras restaurangguide: 29 ställen i Stockholm med vegansk mat