Svårt att välja barnnamn? Nu finns appen som ska lösa det

Nu finns Tinder för barnnamn. Med Kinder kan du och din partner svepa fram det rätta namnet för er kommande knodd.

Läs mer: 8 sätt att stötta din gravida partner – och därför är det viktigt även för dig

Att välja barnnamn kan vara svårt och ännu värre kan det bli när man är två som ska komma överens. Men i dag finns det ju en app för allt och om ni har svårt att hitta ett passande barnnamn kan lite hjälp på traven vara till nytta.

Appen Kinder vill göra valet av namn enklare och beskrivs som ett Tinder för barnnamn. Du kan använda appen själv eller tillsammans med din partner. Fyll i om ni väntar en flicka, pojke eller om ni inte vet kön än samt efternamnet som barnet ska få – sedan ger appen förslag på olika namn.

När du ser ett namn du gillar sveper du höger och om din partner också svept höger på namnet i sin app får ni en notis och namnet hamnar på en gemensam lista över namn ni båda gillar. Använder du appen själv får du en egen lista som du kan presentera för din partner.


Kinder säger sig innehålla över 18 000 namn från olika kulturer och språk och du kan filtrera på ett specifik språk eller tema, som exempelvis svenska, finska, Pokémon eller Lord of the Rings.

Och även om du inte hittar det rätta namnet i appen så kanske du hittar lite inspiration eller lär dig mer om vad du gillar och inte gillar när det kommer till barnnamn?

Du hittar appen här. 

Läs mer: Redo att skaffa barn? Här är testet som ger dig svar

Artikeln publicerades först på Femina.
Foto: IBL