Tio lyxiga idéer för en chic baby shower

Ska du hålla i en baby shower och behöver idéer till sötsaker, dekorationer eller presenter? CHIC ger dig lyxig inspiration!

Baby showers har länge varit ett vinnande koncept i USA, med massor av ballonger, dekorationer och söta små presenter. Du kanske kommer ihåg scenen från Sex and the City när Charlotte investerade i en gigantisk diaper cake? Trenden har nu även blivit stor i Sverige. Vi älskar pastelliga och drömmiga presentidéer, cupcakes och vackra dukningar. Behöver du inspiration till en lyxig och chic baby shower? Spana in bilderna nedan.

Läs även: Jordgubbar fyllda med chokladtryffel

1. Chokladdoppade jordgubbar

503 Service Unavailable

Det är både enkelt att göra och lyxigt att bjuda på. Doppa jordgubbarna i valfri choklad och låt stelna. Ta därefter en gaffel och doppa i en annan smält chokladsort, eller blanda florsocker med vatten och karamellfärg. Dra snabba sträck över jordgubbarna för att få till spritsningen. Dekorera eventuellt med vackert strössel. När jordgubbarna har stelnat – trä dem på pinnar.

2. Alkoholfritt bubbel

Alkoholfritt bubbel gör baby showern lite lyxigare! Du gör enkelt ditt eget genom att blanda sodavatten eller kolsyrat vatten med jordgubbsaft. Servera i champagneglas och avnjut som det är, eller dekorera med fluffig sockervadd.

Vill du göra det extra lyxigt, köp färdigt alkoholfritt bubbel och servera i en champagnekylare med mycket is.

3. Dukningen

Lägg lite extra tid på dukningen, det gör mycket för helheten. Dekorera med vackra blommor och servetter och knyt ett snöre runt varje bestick. Varför inte sticka ner en blomma i ett glas och ställa vid varje plats? Dekorationerna gör succé för Instagram-bilden.

4. Lyxiga cupcakes i pastellfärger!

Ingen baby shower utan cupcakes! Baka vanliga muffins och färga sedan smörkräm med karamellfärg eller pastafärg. Skapa små figurer i sockerpasta att dekorera med. Vill du inte göra egna så är det enkelt att beställa på nätet!

5. Diaper cake

Kör på den amerikanska favoriten och gör en tårta av ihoprullade blöjor och annat som de blivande föräldrarna kan tänkas behöva. Hinner du inte göra en egen finns det att köpa online.

6. Satsa på ett helt annat tema

Våga tänka utanför ramarna och välj något annat än bebistemat. Varför inte bjuda in mamman på en riktigt chic babyshower med en tårta i den här stilen istället? Är du kreativ kan du göra en själv och dekorera med sockerpasta. Annars beställer du en enkelt på ett konditori!

7. Pastelliga macarons och cake pops

Macarons och cake pops tillför också extravagans till festen! Kolla in det här receptet om du vill göra macarons med smak av champagne. Både enkelt och lyxigt!

8. Dekorera med sidenband

Dekorativa sidenband är ett prisvärt knep att pynta med. Gör små rosetter av dem och knyt runt exempelvis ljusstakar, blomvaser och lampor. Du kan också använda banden som en lyxigare variant av presentsnöre.

9. Glasstrutar i olika färger

503 Service Unavailable

Om du vill göra det lilla extra, bjud på glass i rosa strutar. Färga med karamellfärg eller köp färdiga!

10. Gör dubbelt upp!

Kör två vinnande koncept i ett – cupcakes med macarons på toppen. Baka dem själv eller köp färdiga cupcakes, samt macarons att dekorera med. Det kommer garanterat att bli uppskattat!

Mer inspiration från Instagram:
Pastellfärgat hår
Sommarblommorna som ger dig flest likes på Instagram
Recept: Sockrig donut med glass (Instagram-favoriten)

Foto: IBL Instagram