americas next top model

8 sjuka grejer som hände i Top Model som aldrig hade kunnat hända i dag

00-talets programsuccé America's Next Top Model hann bjuda på en hel del konstigheter de många säsonger som det sändes. Här är några ögonblick från serien som inte hade kunnat hända i dag!

Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu
0:51

Efter reklamen: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

(0:51)

Slå på ljud

America's Next Top Model var ett av 00-talets allra hetaste program. I totalt 22 säsonger fick vi följa Tyra Banks och gänget i jakten på USA:s nästa stora supermodell – och mycket hann hända på vägen.

För trots att programmet var en stor succé har det också kritiserats en hel del och främst på senare år. Bland annat har Tyra Banks fått kritik för en del uttalanden i programmet, och när man tittar på gamla avsnitt finns det vissa incidenter som helt enkelt inte hade kunnat hända i dag.

Här är åtta sjuka grejer som hände i America's Next Top Model som aldrig hade kunnat hända i dag!

Incidenten med Kahlen (säsong 4)

Kahlen, en deltagare i säsong 4, var tvungen att posera i en kista i en djup grop, precis efter att ha mottagit beskedet att hennes kompis hade gått bort. Hon erbjöds att skippa plåtningen men fick också beskedet att om hon gjorde det skulle det påverka hennes position i tävlingen. Hon avstod därför inte, trots att produktionsteamet givetvis borde stoppat det.

Tveksamma plåtningen i säsong 4

I säsong 4 fokuserade en hel plåtning på att representera olika etniciteter. En vit kvinna fick till exempel plåtas som en svart kvinna. Rätt otänkbart i dag, eller hur?

En annan tveksam plåtning i säsong 13

Som om det inte vore nog med plåtningen i säsong 4 hade de även en plåtning i säsong 13 där syftet var att mixa olika kulturer. Modellerna fick med andra ord sminkas så att det såg ut som att de hade mörkare hy, bland annat.

Kayla i säsong 19

I säsong 19 öppnade deltagaren Kayla upp om att hon hade blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp som barn. Trots det fick hon medverka i en plåtning där hon skulle posera "sexigt" med en manlig modell. Trots att hon uttryckte flera gånger att hon absolut inte ville göra det blev hon tillsagd att hon borde trotsa sin rädsla och istället utsätta sig för den.

När Tyra låtsades svimma

I ett avsnitt låtsades Tyra Banks svimma och alla blev givetvis, eftersom vem som helst skulle bli det, otroligt rädda och oroliga. En av deltagarna började till och med gråta. Med tanke på att en deltagare faktiskt svimmade på riktigt i den fjärde säsongen och blev tvungen att åka till sjukhus, känns valet ännu konstigare.

Janice Dickinsons replik

I en säsong sa den före detta toppmodellen Janice Dickinson något till en av deltagarna som knappast hade tagits med i dag:

"Zip it bitch. Zip it. You're dead in my book!".

Köldchocken i säsong 7

I ett avsnitt i säsong 7 fotograferas deltagarna i en iskall pool vilket ledde till att en av dem, Caridee, drabbades av hypotermi. Ett potentiellt livsfarligt tillstånd som innebär att kroppstemperaturen är för låg. Domarna kritiserade dessutom henne efteråt för att inte ha varit tillräckligt tydlig med att hon frös och skyllde i princip hela incidenten på henne.

Jaeda i säsong 7

Jaeda i säsong 7 var tvungen att filma tillsammans med en manlig modell som sa att han "inte gillade svarta kvinnor". Hon blev senare tvingad att kyssa honom i en reklamplåtning.

Foto: TT, skärmdumpar

Källa: Buzzfeed

Relaterade artiklar
Trenderna från 00-talet vi aldrig trodde skulle komma tillbaka – men som kidsen bär nu
Lista: Bäst betalda skådespelarna i tv-serier 2021