Topp sex: Göteborgs BAAAMaste ställen i sommar

Topp sex: Göteborgs BAAAMaste ställen i sommar

Vill du hitta härliga och exklusiva mat- och drinkställen i Göteborg i sommar? CHIC listar Göteborgs bästa hangouts!

Baaam listar de bästa mat- och drinkställena i Göteborg. Hangouts för den bästa matupplevelsen, fördrinken, uteserveringen och sommarfesten. Här är ställena du bara inte får missa i sommar. Har vi glömt något? Let us know!

Äta:

1. Dorsia Hotel och Restaurant

Kiv in i en lekfull värld av färg, konst och lyx där du i entrén möts av en flådig blompiedestal. På Dorsia Hotel och Restaurant behandlas gästerna som kungligheter – och de flesta drinkarna innehåller såklart champagne. Menyn är noga utvald, med rätter som ångad piggvarsfilé. Inget för någon som vill hålla i plånboken, men ett besök på Dorsia är garanterat en upplevelse du aldrig glömmer.

2. Le Pain Francais Bistro

Le Pain Francais har blivit utsedd till en av världens vackraste restauranger, och har en helt fantastisk interiör med hela tre våningar att hänga på. Menyn är hämtad från det franska köket (deras chevrésallad med fikon är to die for) och erbjuder även andra alternativ som hamburgare och kolgrillat kött. Häng i loungen med ett glas bubbel eller beställ in ett vackert bakverk. På sommaren erbjuder de såklart uteservering.

3. Storköket – The Barn

På Stora Teaterns uteservering, med ett stenkast från Avenyn, ligger Göteborgs mest soldränkta sommarhäng. Här har Storköket slagit ihop sig med den populära restaurangen The Barn, som serverar högkvalitativa hamburgare från amerikansk matkultur. Beställ in en bit mat och avnjut ett glas rosé eller en färgglad drink (de gör fantastiska daiquiris) i eftermiddagssolen. Kom när du vill, här slipper du boka bord.

Fördrink:

4. Hotell Pigalle

Hotell Pigalles Bar Amuse är den perfekta hangouten för ett glas bubbel och något kallskuret. Hotellet har också en fantastisk takterass med utsikt över takåsarna. Beställ in lite Sangria och njut av sommarkvällen.

5. The Pelican

The Pelican ligger beläget på Avenyn, ett härligt soldränkt uteställe för både mat och dryck – mitt i stadspulsen. Stället är specialiserat på goda drinkar, så varför inte beställa in en gigantisk fruktig mojito? Den serveras i kopparskål.

6. Clarion Hotel Post

Det centrala designhotellet Clarion Hotel Post är beläget mitt på Drottningtorget. Under sommarhalvåret öppnar de upp sin härliga terass, det perfekta stället för fördrinken (och soldyrkaren) då terassen badar i sol fram till sen kväll. Härifrån tar du dig smidigt till nästa destination, då hotellet ligger vid centralstationen och har närhet till alla kommunikationer.

Festen: Sommarens hetaste klubbar Port du Soleil och Backstage har äntligen öppnat för säsongen! Båda levererar stora uteterasser och sköna dansgolv.

Läs även:
Tre sista minuten outfits till Håkan-konserten
Stockholms bästa glass – fem glassbarer att besöka
Champagne utan tillsatt socker är verklighet

Foto: Avenyn.se, Dorsia Hotell och Restaurant, Storköket, Hotell Pigalle, The Pelican, Norda bar & grill