Tröttnat på storstan? Förläng sommaren på Gotland – helt gratis

Tröttnat på storstan? Förläng sommaren på Gotland – helt gratis

Gotland vill öka sin befolkning. För att lyckas med det har de tagit till ett annorlunda knep – ett Stockholmspar ska få bo på ön helt gratis.

Missa inte! Nu kan du drömsemestra på hotellet där ALLT är rosa

Varje år invaderar 11 000 stockholmare Gotland för att gå på Kallis, cykla runt ringmuren och bada i kalkstensbrott. Stockholmarnas närvaro är tudelad – å ena sidan är de ju ena störiga jäklar, å andra sidan bidrar de till turistnäringen. Men så snart hösten kommer drar de till fastlandet igen.

Gotland har som mål att öka året runt-befolkningen från 58 000 till 65 000 invånare år 2025. Och för att hjälpa till med det har Arla valt att instifta ett stipendium.

Läs också: Josefin åkte på drömresa under mammaledigheten: ”Bästa jag gjort”

Arlas Gotlandsstipendium ska ge ett par (två vänner, du och din mamma, två sambos – you name it) från Stockholm chansen att stanna kvar på ön och gratis bo i ett hus där från september till december. På så sätt hoppas de kunna locka fler att permanent flytta till ön.

– Gotland är en plats som kännetecknas av närhet, hållbar tillväxt och livsglädje. Och vi hoppas såklart att Gotlandsstipendiet gör att fler upptäcker Gotland som ett långsiktigt boendealternativ, säger Sara Cederlund, projektledare på Inflyttarbyrån som är en del av Region Gotland.

Foto: IBL