Baaams nya blogg om true crime med Hanna Lönegren

Säg hej till Baaams nya true crime-blogg – Hanna Lönegren!

Baaams bloggfamilj fortsätter att växa och nu är det dags för något helt nytt. Det blir nämligen en hel blogg dedikerad till true crime. Bakom den står Hanna Lönegren och här kan du får lära känna henne!
Derek Chauvin skyldig till Floyds död
1:10

Efter reklamen: Derek Chauvin skyldig till Floyds död

(1:10)

Slå på ljud
Juryn anser att före detta polisen Derek Chauvin är skyldig till att ha orsakat George Floyds död.

Välkommen till Baaam, Hanna! Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Hej! Det känns otroligt roligt och spännande att bli en del av Baaam! Jag har faktiskt inte bloggat tidigare så det känns stort och lite nervöst att få börja hos Baaam.

För de som inte känner dig – vem är du?

– Hanna heter jag. Jag bor i stan men trivs bäst på landet, tycker inte om öl men gärna riktigt sött vin, älskar att resa; stranden, storstäder eller bestiga berg, älskar alla sorters resor! Jag tycker om att handla mat och böcker men att shoppa kläder tycker jag är brutalt tråkigt. Jag bor Göteborg med sambo, två barn och en stor, fluffig hund. :)

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– I min blogg kommer jag berätta om olika fall, tipsa om poddar, dokumentärer och böcker. Jag kommer också uppdatera när det händer spännande saker i true crime communityt.

Varför är du så intresserad av just true crime? Var kommer intresset ifrån?

– Oj, svår fråga. Jag funderar mycket på den frågan men vet faktiskt inte varför det intresserar mig så mycket. Jag är väl lite morbid av mig hahaha. Intresset har alltid funnits men bröt ut på riktigt när jag pluggade utomlands och delade rum med en tjej som introducerade mig för podden Casefile. Därefter har det bara växt!

Om man också är besatt av ämnet, vad är dina bästa tips på poddar eller dokumentärer att dyka ned i?

– Oh det finns så mycket bra! Mina favoritpoddar är Morbid, Crime Junkie, Vad Blir Det För Mord och Mord Mot Mord. En riktigt bra dokumentär är Dear Zachary på Youtube. Den är fruktansvärt sorglig, fulgråt utlovas om ni ser den!

Vad tycker du inte om när det kommer till true crime?

– Vad jag inte tycker om? I form av brott som inte intresserar mig så tycker jag Palme och gängrelaterade brott är riktigt tråkigt.

Vad väntar för dig själv härnäst?

– Har inte så mycket planerat framåt på grund av corona men i sommar ska jag till landet och det längtar jag efter. Innan dess är det CrimeCon i Austin Texas där det kommer vara möjligt att köpa en biljett och delta digitalt. Det ser jag mycket fram emot!

Det har ju varit ett speciellt år på många sätt. Vad längtar du mest efter just nu?

– Att kunna träffa släkt och vänner inomhus! Mormor har jag knappt träffat det här året och det längtar jag riktigt mycket efter.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Jag bodde och pluggade en del av min utbildning i Indien. Det är mitt absoluta favoritresemål alla dagar i veckan. En annan kul sak är att jag åkt polisbil i Paris med påslagna sirener och blåljus.

Här hittar du Hanna Lönegrens true crime-blogg – in och följ henne direkt!

Relaterade artiklar
Superadvokaten Kathleen Zellner från Making a Murderer presenterar nya bevis
Recap: Det anklagas Woody Allen för i dokumentären Allen v. Farrow
7 nya spännande serier och kriminalare på Netflix i sommar