Namn som matchar varandra för syskon eller tvillingar

Tvillingar eller syskon? Här är 42 namn som matchar varandra

Dags för att leta namn till tvillingar eller syskon? Här är 42 barnnamn som passar varandra!

Att välja namn till barnet är inte det lättaste och att välja namn till syskonet kan vara ännu svårare. Kanske vill du att namnen ska passa varandra eller att de ska ha samma slags tema, men ibland tryter inspirationen och det kan vara svårt att hitta det där perfekta syskonnamnet. Därför har vi valt ut 42 tvilling- och syskonnamn som passar med varandra – baserat på olika teman. Låt dig inspireras!

Samma initialer

Att välja barnnamn på samma första bokstav är en tradition som syns i många familjer – bland annat Kardashian-familjen där alla barns namn börjar på bokstaven K. Ett självklart val om du vill göra det hyfsat lätt för dig själv och spara tid.

Alice/Astrid

Oscar/Oliver

Ella/Elias

Saga/Signe

Adam/Alexander

Leo/Leonie

Samma kategori

Välj syskonnamn i samma kategori! Här kan du låta fantasin flöda men ett tips kan vara att titta exempelvis på bibliska namn, namn från grekisk mytologi, musiker eller kända syskonpar och liknande.

Benjamin/Judith

Gabriel/Eva

Akilles/Atlas

Penelope/Cassandra

Namn med samma ursprung

Håll dig till namn med samma ursprung – till exempel amerikanska, fornnordiska, franska, irländska, persiska eller brittiska namnvarianter. Perfekt för dig som gillar ovanliga barnnamn – och vill hitta ett så unikt namn som möjligt till dina barn.

Anais/Alexis

Olivier/Maxime

Daga/Hilda

Idun/Liv

Loke/Folke

Blominspirerade namn

Varför inte ha ett blom- och växttema när du väljer tvilling- eller syskonnamn? I Sverige är Linnéa det mest populära blominspirerade namnet, och namn som Flora och Iris är också väldigt vanliga.

Jasper/Jasmin

Flora/Linnéa

Isolde/Iris

Gammaldags namn

Om du är nostalgisk av dig kan ett tips vara att titta bakåt när du väljer namn till dina barn. Att välja typiska svenska, gammaldags namn har blivit populärt de senaste åren och numera finns namn som Harry, Edda och Vera med på topplistor över populära namn i Sverige.

Karl/Sven

Ester/Edith

Edda/Harry

Vera/Signe

Foto: TT

Läs även:

I väntans tider? Fem saker att tänka på när du väljer namn till ditt barn

Här är de vanligaste namnen året du föddes