Enhörningsölet Unicorn Farts

Unicorn Farts – det glittrigaste och fruktigaste ölet 2020

Vem vill inte fylla ölglaset med ett glittrigt suröl? Det vill väl alla! Men trots att Sour Me Unicorn Farts lanseras under 2020 så kan det bli svårt att få ölet i glaset så länge du stannar kvar i Sverige.

Det var länge sedan öl bara var lager, ale och stout. Utbudet av till exempel fruktig suröl har fullkomligt exploderat under de senaste åren och bryggare har hittat på den ena färgglada ölen efter den andra, många av dem med fyndiga namn.

Men nu undrar man ju om inte DuClaw Brewing Company har slagit alla rekord med Sour Me Unicorn Farts – ett suröl med ätbart glitter och bryggt med fruktflingor. Ölet är en sur ale med syrligt fruktig smak och en hint av kaka. Bryggeriet har nämligen tagit fram ölet tillsammans med munkproducenten Diablo Doughnuts, så deras inblandning har gett ölet en lätt kakig ton.

Unicorn Farts, ja, det betyder precis vad du tror att det gör, är inte en nyhet egentligen, den lanserades i en begränsad upplaga redan förra året. Men nu gör det glittriga ölet comeback under 2020.

Företaget lovar att inga enhörningar kom till skada under tillverkningen vilket känns betryggande.

Här kan du köpa Unicorn Farts

Och nu till väsentligheterna: Går Unicorn Farts att köpa i Sverige?

Det ledsamma svaret är nej. Hur tråkigt det än är så verkar ölet i nuläget bli en nationell angelägenhet i USA. Men vi får hålla tummarna, ölet är trots allt inte släppt än och man vet aldrig, om vi är tillräckligt många som ropar efter glittriga enhörningsfisar till våra fester kanske det är någon alkoholimportör som gör sin medborgerliga plikt och tar in det.

Enhörningsöl du kan köpa i Sverige

Det danska enhörningsölet Pink Farts and Unicorns

Det danska enhörningsölet Pink Farts and Unicorns.

Om du inte kan vänta på att svenska importörer ska höra våra rop så finns det trots allt en enhörningsöl du kan beställa på Systembolaget, redan nu. Den heter Pink Farts and Unicorns och kommer från det danska bryggeriet Amager och kostar 31,40 kronor per flaska.

Ölet Cosmic Unicorn

Det norska enhörningsölet Cosmic Unicorn

Även det norska bryggeriet Amundsen har ett enhörningsöl som heter Cosmic Unicorn och går att beställa via svenska Systembolaget. Den har dessutom en genomträngande härligt rosaröd färg. Men smakar det så kostar det, en burk går lös på inte mindre än 70 spänn.

Foto: Shutterstock, Systembolaget, Amundsens Instagram

Läs mer:

Rosa prosecco landar på hyllorna under 2020

Värm dig med en härligt kryddig gölwein i vinter

Välkomna det knallrosa hallonölet!