Unicorn Tears Gin finns på riktigt och vi vet var du kan köpa det

Unicorn Tears Gin finns på riktigt och vi vet var du kan köpa det

En sagolik (och rätt glittrig) GT är inte långt borta, här är ginsorten för alla enhörningsälskare.

För den som är överförtjust i goda sagoväsen OCH sällan tackar nej till en glittrig GT finns nu en perfekt produkt: Unicorn Tears Gin. Drycken är precis vad produktnamnet avslöjar, ”en mytomspunnen sprit bryggd på tårar från enhörningar”.


Vi har tidigare rapporterat om det glittriga rosévinet Unicorn tears som lanserats av vinhuset Gik. Men i det här fallet är det brittiska sajten Firebox som både säljer och tillverkar produkten.

Innan sugna konsumenter lägger en flaska i varukorgen kan man läsa att ”Detta gin innehåller äkta enhörningstårar. Det är skapat av Firebox på ett hemligt ställe, med hjälp av vår frigående enhörningshjord”.

De lovar också att utvinningsprocessen är noga bevakad och patentskyddad, eftersom tårarna skördas för hand innan de hamnar på butelj. Och för att få rätt smak på slutprodukten utfodras djuren med bland annat citrus, enbär och lakrits.

Här kan du köpa det

En flaska (50 cl) kostar cirka 450 svenska kronor om den beställs från sajten. Än så länge är Storbritannien en del av EU och det är tillåtet att beställa alkohol via nätet. Efter Brexit kan förutsättningarna ändras, eftersom det inte är tillåtet att beställa alkohol från ett land utanför EU. Läs mer om regler, alkoholskatt och hur du gör när du beställer alkohol från utlandet här.

Enhörningsgin med halllonsmak

Sajten har också en variant smaksatt med hallon och lite ivrigare mängd glitter. Den skeppas dock inte till Sverige i dagsläget.

Läs mer:

Enhörningstårar är ett vin på riktigt

Nu finns gin med Hubba Bubba-smak