Max lanserar mac 'n' cheese.

USA-feber! Nu lanseras klassiska mac 'n' cheese på Max

Max fortsätter att producera nya hamburgare och senast i raden är en BBQ-burgare du kan anpassa helt efter vad du vill ha för protein. Och, kanske mest spännande, en ny sideorder – mac 'n' cheese.

Max har det senaste året gjort en lång rad nylanseringar – och många av dem med fokus på nya gröna alternativ. Från vegetariska nuggets och veganska shakes till en hamburgare med ett helt nytt plantbaserat protein. Och nu kommer ännu fler nyheter.


Nya burgaren BBQ Ranch är en helt flexibel burgare där du väljer vad du vill ha för protein: nötkött, kyckling, halloumi och eller Delifresh Plant Beef.

– På senaste tiden ser vi att intresset för köttliknande produkter har tagit fart, både i Sverige och internationellt, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef, och fortsätter:

– Vi började utveckla Delifresh Plant Beef för flera år sedan och när vi nyligen lanserade den fick den ett fint mottagande hos gästerna, som framförallt uppskattar den goda smaken. Det känns fantastiskt bra att utöka våra kampanjburgare till hela fyra varianter.

De vegetariska BBQ Ranch är närmre bestämt lakto-ovo-vegetariska och innehåller bland annat BBQ-såsen, picklad jalapeño, cheddarost, tomat, rödlök och gammal hederlig isbergssallad.


Det roligaste tillskottet på menyn är dock en gammal amerikansk favorit – nämligen den nya sidoordern mac ’n’ cheese. Alltså, makaroner med smält ost. De kommer att friteras och säljas i fyra- eller sexpack.

– Jag tror att alla som gillar den amerikanska varianten av stuvade makaroner med mycket smält ost, kommer att älska vår nya side order Mac ’n’ Cheese, säger MAX chefskock Jonas Mårtensson.

BBQ-burgaren och Mac ’n’ Cheese serveras på MAX meny under kampanjperioden den 15 augusti – 16 oktober 2019.


Baaam har smakat!

Nu har vi på Baaam testat det nya tillbehöret och åsikterna går, som så ofta här på redaktionen, isär. Några av oss har hittat en ny favorit, medan andra kommer återgå till att beställa pommes nästa gång. Samlade betyget? Närmre hiss än diss.

Omdöme: ”Jag gillar egentligen inte friterat, men jag gillade innehållet. Lite för mycket ostsmak”. ”Skulle absolut välja bort pommes mot de här! Supergott!”. ”Njaaee… Lite konstigt med friterade makaroner… väl?”. ”Svingoda! Älskade dem!”. ”Vad kul att min sjuåring har lagat mat alldeles själv!”. ”Kul för alla vegetarianer!”.