Vanja Wikström ger sina bästa restips

Vanja Wikström ger sina bästa restips

Sommar och ledighet är bara ett stenkast bort. CHIC har pratat med Vanja Wikström om hennes bästa resor och hur hon helst går klädd på semestern.

Med snabba steg närmar vi oss den bästa perioden på året. Vi syftar såklart på semestern! Oavsett om det är pulsen i en storstad eller vågrätt läge under ett parasoll som lockar, är vi många som väljer att resa medan vi är lediga. Inför den efterlängtade semestern tog Baaam en pratstund med inspirerande Vanja Wikström. Vad är hennes bästa restips? Vart drömmer hon om att åka? Och vad packar hon alltid med sig på semestern?

Läs mer: Angelica Blick: ”Det packar jag alltid med mig på resan”

Vart reser du under semestern, och varför?

– Eftersom jag lever med en surfnörd som är till hälften fisk blir det i princip alltid till surfbara ställen. Och då vi har barn ska det också funka för vårt kiddo. Portugal är vi ofta i. Där finns det både vågor, härligt klimat, vacker natur, bra shopping och smarrigt käk. Dessutom är det billigt, ett väldigt prisvärt resmål.

Har du några resor inplanerade just nu?

– I sommar åker vi till Portugal. Som det ser ut nu delar vi upp resan i två delar så att vi både får strandliv och stad. Alltid bra att byta miljö en gång när man är ute och far, då känns resan mycket längre. Sen har vi siktet inställt på Sri Lanka i höst.

Vanja tycker om att resa till Portugal, och ska dit i sommar.

Bästa resan du gjort?

– Costa Rica och Bali är ju toppenhärliga resmål, men helt klart bäst är resan vi gjorde till Japan. Vi körde några dagar i Shimoda (Japans Hawaii kan man säga, surf och strandliv) och resten i Tokyo. Bästa resan ever, bästa landet ever, bästa staden ever. Att vara i Japan är som att vara på en annan planet. ALLT är annorlunda, och ALLT är roligt. Bara att gå på toaletten är en upplevelse, så det är omöjligt att ha tråkigt eller att få en dålig resa. Människorna är fantastiska, maten likaså och inspirationen är så maxad (tänk New York upphöjt till tusen) att man kommer tillbaka med en nästan overklig känsla i kroppen av att allt är möjligt och ingenting är för märkligt. Måste tillbaka!

Vart drömmer du om att åka?

– Dels tillbaka till Japan (det får dock vänta några år tills vårt barn är äldre) men jag börjar bli mer och mer sugen på rena naturupplevelser. Att se fjordarna i Norge och röja runt på Nya Zeeland lockar.

Vanjas absolut bästa resa gick till Japan: ”Där är det omöjligt att ha tråkigt”.

Ditt bästa semesterminne?

– Oj, svårt. Får bli en topp tre tror jag. Nyårsafton på ett hustak i New York var rätt lovely, åka fyrhjuling i Costa Ricas djungel var också magiskt, men Tokyo kniper nog förstaplatsen även här: bara att gå runt på gatan i den stan är helt fantastiskt. Minnena från den resan är så starka eftersom allt var så annorlunda. Det var som att befinna sig i upp-och-nervända-världen.

Vad packar du alltid med dig på resan?

– En Vanity Fair, bästa semesterläsningen med både ytliga härligheter och djuplodande reportage. Perfekt mix!

Vanja packar alltid med sig maxiklänning, solglasögon och SPF på resan.

Din bästa semester-outfit?

– Maxiklänning, solbrillor och en satans massa SPF.

Läs Vanjas blogg här och följ henne på Instagram här!

Läs mer:
Kakan Hermansson: ”Jag har aldrig klädkris”
Mathilda Bjärsmyr: ”Det packar jag alltid med mig på semestern”
Caroline Sandström: ”Det packar jag alltid med mig på resan”
Joanna Fingal: ”Det är mitt allra bästa köp”

Foto: Vanja Wikström