vapiano glutenfri pizza

Vapiano lanserar glutenfri pizza och pasta

Sedan lanseringen i Sverige har det inte gått att äta glutenfritt på Vapiano - tills nu. Sedan i somras har restaurangkedjan släppt flera glutenfria alternativ.

Kedjan Vapiano har funnits i Sverige i flera år med restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö. Maten är inspirerad av italienska rätter med pasta och pizza som två självklara inslag – en mardröm för glutenintoleranta, med andra ord – fram tills nu.

vapiano gluten

Vapiano satsar på glutenfri pizza och pasta.

Sedan juni har Vapiano lanserat flera glutenfria alternativ. Alla pizza- och pastarätter går att få med bas utan gluten och företaget skriver själva att de gör sitt bästa för att garantera att personer med celiaki kan äta rätterna.

– Allt fler människor idag äter glutenfritt och tvingas ofta inte bara välja bort mycket god mat, utan också sänka sina krav när det gäller smakupplevelsen. Med våra glutenfria produkter vill vi ha en pasta och pizza som representerar Vapianos krav på kvalitet och som smakar gott – oavsett om man är glutenintolerant eller ej, säger Charlotte Shingler, Communications & Marketing Manager Vapiano.

Glutenfri pasta och pizza på Vapiano kostar 15 kronor extra och finns tillgängligt på samliga svenska restauranger.

Läs även:
Zara kritiseras för ”glutenfri” t-shirt
Recept: Glutenfria chiapannkakor med kokos och bär
Så gör du glutenfri kladdkaka hemma

Foto: Vapiano