KonMari-metoden med Marie Kondo på Netflix.

Varför pratar alla om Marie Kondo och KonMari-metoden?

Har du också hört folk diskutera KonMari-metoden? Eller sett trailern med Marie Kondo flimra förbi på Netflix? Här är allt du behöver veta.

Att vilja rensa sitt hem och organisera sitt liv är knappast något nytt. Om man väl börjar leta runt finns det tusen och åter tusen olika personer som menar att just de funnit det ultimata sättet att lösa kaoset hemma. Men det finns en metod som på riktigt förändrat människors liv – KonMari-metoden.


Vad är KonMari-metoden?

KonMari-metoden är uppfunnen av det japanska organiseringsproffset Marie Kondo. Hennes bok ”The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing”, som berättar vad metoden går ut på, har sålts över fyra miljoner exemplar, legat på bland andra New York Times Bestseller-lista och gjort att Marie själv utsetts till en av de mest inflytelserika personerna av Time Magazine. Men boken är inte ny – så varför pratar alla om Marie Kondo nu?

Det finns såklart ett enkelt svar: Netflix. I den nya Netflix-serien ”Tidying Up with Marie Kondo” tar sig Marie själv an åtta amerikanska hem och lär ut sin metod till hur man rensar en gång för alla och aldrig behöver städa igen.


Själva KonMari-metoden är egentligen väldigt enkel och går ut på att i sju steg bara behålla det som gör dig lycklig.

Blir du sugen på att testa? Här har vi sammanfattat allt du behöver veta om konmari-metoden och hur du kan komma igång med detta redan i dag.

Här kan du se trailern!

Foto: Netflix