Veganskt lösgodis – 17 sorter du hittar i mataffären

Lösgodis utan gelatin, mjök eller ägg kan vara svårt att hitta, och ingredienslistan är ofta kryptisk. Baaam listar 17 sorters lösgodis som passar veganen.

Att välja bland lösgodiset när du är vegan kan vara en utmaning värd namnet. Godiset innehåller ofta gelatin, mjölkpulver och ägg, och ingredienslistan är inte sällan svår att tyda. Baaam hjälper dig lite på traven och listar 17 sorters lösgodis för dig som är vegan.

Läs mer: Lösgodis utan gelatin – 25 vanliga sorter

En del av produkterna innehåller spår av mjölkpulver. Det beror på att fabriker som tillverkar både mjölkchoklad och vegansk choklad kan inte garantera att den veganska chokladen är hundra procent fri från mjölkpulver. Trots att rören som chokladen körs i rengörs är det omöjligt att få bort precis allting.

Kolla in bildspelet nedanför för 17 sorters veganskt lösgodis!

Läs mer: Den vegetariska maten som innehåller mer protein än kött

Källa: Djurens rätt

Foto: IBL

Mer livsstilsinnehåll från oss på Baaam: