Vodkan som ska göra att du slipper bakfylla

Vodkan som ska göra att du slipper bakfylla

Vodka som gör att du inte blir bakfull - låter det för bra för att vara sant? Oh well, det kanske det är - men nu har det i alla fall lanserats en sort som sägs förebygga dunkande huvud dagen därpå.

Att vakna en morgon (okej, förmiddag) efter en tung utekväll med bultande huvud, illamående och en redig drakandedräkt med lite bakisångest har förmodligen hänt dig både en och två gånger tidigare. Nu vill australienska företaget The vitamin alcohol company göra ändring på det, med sin nya vitaminvodka.

Vodkan består av en rad ingredienser som sägs kunna förebygga bakfylla.

Läs också: 22 fruktansvärda stadier du går igenom när du är bakis

”Vitaminerna hjälper till att ersätta en del av de näringsämnen som går förlorade när du dricker alkohol. B- C- och K-vitamin finns i vodkan”, förklarar företagets European business manager, Bradley Mitton, för Vice.

Och inte nog med det – vodkan består bland annat av vatten ”från de rena bergen i Hunter valley” och är diamantfiltrerad och destilllerad 12 gånger på kopparfat (puh!).

Huruvida vitaminvodkan är någon mirakelkur mot bakfylla eller ej låter vi vara osagt, men ett enkelt (vattentätt!) knep att slippa må dåligt dagen efter är (givetvis) att skippa alkoholen istället.

Läs även:
McDonalds lanserar pommes frites med choklad
Ben & Jerry’s gör glass på mandelmjölk
Vinet du kan dricka utan att bli bakis

Foto: Vitamin-vodka.com