way out west 2016 fakta

Way Out West 2016 – allt du behöver veta inför i år

Vi är äntligen inne i augusti och det närmar sig Way Out West 2016. CHIC ger dig den ultimata guiden med allt du behöver veta inför festivalen.

Way Out West har under nio år underhållit tusentals i Slottskogen i Göteborg, och är en riktig musikfest för dig som vill höra ett varierat utbud av artister, dansa in sensommaren och känna stadspulsen. I år hålls festivalen torsdagen den 11 augusti till lördagen den 13 augusti.

Så tar du dig till festivalområdet:

Slottskogen ligger i centrala Göteborg, och enklaste sättet att ta sig dit är med spårvagn eller buss. Du hoppar enklast av vid Botaniska trädgården eller Linnéplatsen. Ladda ner Västtrafiks app för restider och betalningsalternativ. Undvik att ta bilen, eftersom det finns begränsat med parkeringsmöjligheter.

Inte köpt några biljetter ännu?

Ännu är det inte försent om du vill gå och inte har köpt några biljetter. Tänk bara på att ordna boende först om du inte bor i stan, eftersom festivalen inte erbjuder någon camping. Du hittar biljetterna här!

Nytt för i år

Modefavoriten Asos gästar festivalen

Way out West har ingått i samarbete med Asos som kommer finnas på plats under festivaldagarna, där du hittar mängder av inspiration till snygga festivaloutfits.

Alkoholfritt bubbel på plats

Festivalen utökar det alkoholfria alternativen med en ny bar på området, som kommer servera ett limiterat jubileumsbubbel.

Äntligen får vi klä upp oss i snygga festivaloutfits!

Äntligen får vi klä upp oss i snygga festivaloutfits!

Öppettider för festivalen:

Torsdag 11 augusti: 14.00 – 00.00

Fredag 12 augusti: 12.00 – 01.00

Lördag 13 augusti: 12.00 – 01.00

Tider för armbandsutlämning kommer annonseras närmare festivalen.

Festivalområdet:

Festivalen har fyra olika scener:

– Flamingo: den största utomhusscenen.

– Azalea: den näst största.

– Linné: tältscenen.

– Dungen: den fjärde scenen med fokus på elektronisk musik.

Artisterna du bara inte får missa:

Seinabo Sey är en av artisterna som gästar årets festival.

Seinabo Sey är en av artisterna som gästar årets festival.

Välkända namn som The Libertines (som har sin första Sverigespelning sedan 2004), Sia, José Gonzáles, Daniel Adams-Ray, Deportees, Seinabo Sey och Zara Larsson är att nämna några som kommer förgylla dagarna med härlig musik! Ladda ner Way out Wests app för fullständigt spelschema.

Saker du inte får ta in på området:

– Paraply

– Tält

– Engångsgrill

– Husdjur

– Burkar, tetra, glas- och petflaskor får inte medtas. Enbart tomma petflaskor utan kork för att fylla på med vatten.

– Du får varken medföra alkohol eller egen mat på festivalområdet. Det finns flera stora serveringsområden med både läsk, öl, vin och såklart alkoholhaltiga drycker, samt både ekologiska som glutenfria alternativ för maten.

Bra att veta och tänka på:

– Glöm inte att dricka mycket vatten och äta ordentligt under dagen, så att du orkar med allt härligt du vill göra och se!

– Smörj in dig med solskyddsfaktor så att du inte bränner dig i solen.

– Investera i ett par öronproppar. Det finns tillgängligt på festivalområdet.

– Det blir kallare på kvällen. Glöm inte att ta med en jacka! Tipset är också att investera i en regnponcho. Den tar noll plats i väskan och är en räddare i nöden om regnet drar in.

– Garderob finns vid entrén till festivalområdet.

Efterfesten?

Efter att festivalen stänger för kvällarna är det Stay Out West som gäller, vilket är olika klubbarrangemang runt om i staden. Vi rekommenderar varmt Bananpiren, som ligger på södra Frihamnspiren i hjärtat av Göteborgs hamn. På sin 93 000 kvadratmeter evenemangsyta kan du dansa hela natten lång till artister som avlöser varandra på löpande band. En festivalupplevelse du sent kommer att glömma! Kolla in Way Out West´s hemsida för mer information om Stay Out West.

Läs också:
Inspiration till sommarens härligaste picknickar
Här hittar du Europas bästa beachclubs
11 fantastiska citat om champagne att leva efter

Foto: IBL