weekendstäder europa vinter resa

Weekendresor i vinter – sex städer att besöka i Europa

Om du inte har råd eller tid att resa till värmen i vinter är en weekendresa i Europa ett perfekt alternativ för att få en avkopplande paus.

Sevärdheter, god mat och dryck, spännande kultur och shopping. Anledningarna till ett miljöombyte i vinter är många, och vad passar då bättre än en weekendresa?

Det finns många weekendresor i Europa som gör sig allra bäst på vintern. Baaam listar sex städer du borde besöka – som varken kostar skjortan eller ligger för långt borta.

Läs mer om resor:
Tricket som får dig uppgraderad på flyget – varje gång
Egotripping är nya trenden – sju tips till dig som vill resa själv
Sveriges bästa spa – sex lyxiga favoriter

Klicka in i bildspelet och få tipsen du behöver!

Tallinn, EstlandFly vardagen i Sverige och testa på budgetstaden Tallinn, som du når med både båt och flyg. Stadskärnan bjuder på mysiga promenadstråk och överallt hittar du barer och restauranger med god mat och dryck till billiga priser. Missa inte stadens historiska museum.

Berlin, TysklandBerlin bjuder på julmarknaden Holy Shit Shopping – kanske den mest alternativa i sitt slag, men Berlin är så mycket mer än så. Under slutet av januari sätter man igång den stora vinterrean, en självklarhet för shoppingälskaren. Dessutom har Berlin vad man påstår är Europas största organiserade nyårsfirande på Brandenburger Tor.

Warszawa, PolenPolen är på framgång – och Warszawa har blivit många svenskars nya favoritstad bland Europas weekendstäder. På vintern finns det stora shoppingcenter att besöka inomhus när kylan biter i kinderna, och shoppingen är superbillig. Missa inte julmarknaderna som många vallfärdar till – en sevärdhet i sig. 

Dublin, IrlandEn irish coffee mitt i vintern måste väl vara definitionen av mys? Res till Irland och upptäck den fantastiska huvudstaden där shopping, kultur och god öl blandas i en perfekt mix. Passa på att besöka Guiness ölbryggeri och testa fantastiska ölsorter.

Barcelona, SpanienTrots att Barcelona förknippas med sommarresor gör sig staden minst lika bra på vintern. Vädret påminner om svensk vår och det är ljust längre. Under julen har staden massor av mysiga julmarknader och att dricka sangria vintertid fyller på energidepåerna långt in på våren.

London, EnglandDet finns alltid en god anledning att åka till London – mellandagsrea på Oxford Street är en av dem. Njut av vintern i London som är mildare än vårt svenska klimat och värm dig på mysiga pubar och krypin när regnet piskar i ansiktet. London är känt för sina spektakulära juldekorationer som bara de gör staden värd ett besök på vintern.

Foto: IBL