Zara Larsson hyllas på Fotografiska för sin feministiska kamp

Zara Larsson hyllas på Fotografiska för sin feministiska kamp

Fotografiska har en ny utställning, We have a dream, och Zara Larsson är en av de som uppmärksammas och hyllas i sammanhanget.

Zara Larssons kamp för feminism uppmärksammas igen. Den här gången är det i ett kulturellt sammanhang då superstjärnan medverkar i Fotografiskas nya utställning, We have a dream.

Utställningen uppmärksammar artister och andra kända personer som kämpar för mänskliga rättigheter och totalt är det 114 personer som medverkar.

Bilden på utställningen på Fotografiska i Stockholm.

Bilden på utställningen på Fotografiska i Stockholm.

– Människorna i det här projektet är bevis för att det går att förändra. På lika villkor står de alla tillsammans med sitt porträtt, sin berättelse och sin egen dröm om en medmänskligare värld… We Have A Dream är inte en berättelse om helgon eller superhjältar. Här är ingen ofelbar, men alla har de någon gång börjat med att drömma, berättar fotografen Albert Wiking om utställningen.

Zara Larsson själv förklarar att hennes förhoppning är att fortsätta belysa vikten av att uppmärksamma tjejer i samhället.

– Min hjärtefråga handlar främst om tjejer. Jag vill ju gärna se att tjejer ska få lika mycket respekt som killar får i dagens samhälle, få bestämma över sina egna kroppar, sina val och liv. Det är en basic rättighet som inte finns i många delar av världen, säger Zara.

Utställningen pågår från den 9 december till den 19 februari 2017 och samtliga affischer går att köpa.

Läs även:
Så blir nya Instagram – uppdateringarna att hålla koll på
Boosta kreativiteten med enkla knep (och bli en succé på jobbet!)
Se nya heta trailern för Fifty Shades Darker

Foto: We have a dream