Annons
 

12 enkla knep som gör att din påskdukning känns genomtänkt

Påsken närmar sig och visst blir högtiden ännu mysigare med en extra fin dukning till middagen? Här är tolv enkla knep som gör att din påskdukning känns genomtänkt och lyxig.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det närmar sig påsk. En högtid som bjuder på ljusa pasteller, chokladägg och förhoppningsvis lite vårkänslor utanför fönstren. Ännu härligare blir det om du lyxar till det med en extra fin dukning. Det krävs varken proffskunskaper i servett-vikning eller en floristutbildning för att lyckas. Med enkla medel (och lite vilja) kan du skapa dekoration som får dukningen att kännas väl genomtänkt. Här är våra bästa tips för en extra mysig påskhelg!

Annons

num-1

Happy Easter weekend ? #Easter #Happyeaster #Pâques #Deco #Handmade #Easterdeco #Eggs #Bird

A post shared by Margaux C. (@margauuu_x) on

Plantera i äggskalet

Töm ett ägg på innehållet och spraya skalet med guldfärg eller annan färg som passar din övriga dukning. Plantera sedan en liten växt i skalet, eller använd det som en vas till små vårblommor, och pryd bordet med. Det blir garanterat en av middagens snackisar!

Läs det här också: DIY: 7 stilrena påskpynt du kan göra själv

num-2

God påske ? #egg #påske #easter #easterdeco #oster #fraarkivet

A post shared by @livingillusion on

… eller dekorera med lysande ägg

Ett annat alternativ är att knäcka ett ägg, låta det torka och placera ett värmeljus i skalet. Ett enkelt sätt att få dukningen att kännas genomtänkt.

Läs mer: Äggtoddy är livet – en klassisk variant och två med en twist

num-3

Enjoy your EASTER SUNDAY, my dears ?? ??? [ in SHOP 10% OFF with Code: OSTERN2016 ]

A post shared by Beata Sajda (@amberemotion) on

Ta in våren

Njut av att våren är här och ta in så mycket grönt du kan i hemmet. Mossa från skogen som du dekorerar med vaktelägg och blommor i gult blir fin bordsdekoration. Och har du inte smakat vaktelägg är det verkligen på tiden! De är milda och goda i smaken och passar bra till exempelvis en god förrättssoppa. Vill du inte äta dem går det att köpa utblåsta skal.

Läs även: Alla pratar om växter – här är 11 plantor till och med du kan få att överleva

num-4

When party planning has these guys on the menu ?? V exciting!! ??????

A post shared by My Shining Armour (@myshiningarmour) on

Fördrink med fluff

Planerar du att bjuda gästerna på en fördrink? Skåla med sällskapet i ett champagneglas dekorerat med fluffig sockervadd. Det är ju trots allt bara påsk en gång om året. Tipsa gästerna om det här också: Därför kan bubbel faktiskt kallas nyttigt (ja, nästan i alla fall)

num-5

Gorgeous green and gold accent table setting #weddings #tabledecor #tablesetting

A post shared by Styled By (@styled_by) on

Bjud gästerna på vinst!

Lägg en lott under varje tallrik medan du dukar. När du sedan bär ut tallrikarna efter maten får dina vänner en rolig överraskning och kan, om de har tur, skrapa fram en vinst innan det är dags för dessert. Ett kul avbrott i middagen!

num-6

Annorlunda bordsplacering

Skriv gästernas namn på varsitt ägg, eller med vit choklad på smarriga chokladägg, och sätt i en äggkopp. Det blir ett mer genomtänkt, roligare och godare alternativ till ett vanligt placeringskort.

num-7

Vik harar av severtter

Vackert vikta servetter ger snabbt ett intryck av en lyxigare dukning. Så lägg lite extra tid på att vika en hare eller ett hjärta var till gästerna, för ett snyggt helhetsintryck. (Psst! Här kan du köpa redan färdigvikta servetter om du inte orkar vika egna…).

num-8

Maxa med ägg

Det kan inte bli för mycket ägg under påsk. Placera skålar med ägg på borden och låt en påsklilja pryda varje servett. Enkelt och snyggt!

num-9

… och släng inte kartongen!

Äggkartongen är inte bara smidig när du bär hem äggen från butiken. Det är även snyggt att dekorera den med mossa, fjädrar och målade ägg och placera på matbordet.

num-10

Pierwsze promienie słońca się dziś pojawiły po długich szaro – burych dniach pełnych deszczu i wiatru . Wykorzystuję je na aranżacje Wielkanocne , którymi postaram się zainspirować już w marcu ? Kolorowe jaja z @sweethomesklep które można otworzyć i ukryć w nich słodycze to super dekoracyjna rzecz , żeby stworzyć z nich dekoracje wisząca , wystarczy kawałek tasiemki , sznurka, włożyć do jaja i je po prostu zamknąć – trzyma się idealnie ? Taka pastelowa dekoracja wygląda obłędnie na gałązkach , ale można je również na sznurkach zawiesić w oknie ☺ Myślicie już o kolorach Waszych Świąt ? #krimaundisa #greengate #iblaursen #krasilnikoff #easter #easterdeco #påske #wielkanoc #inspiration #inspiracje #pastel #pastelowo #pastels #colour #colourful

A post shared by My White Loft (@mywhiteloft) on

Roterande bordsplacering

Är ni ett större sällskap? Låt gästerna byta plats en stund in på middagen. Det blir ett annorlunda och roligt moment som brukar uppskattas av gästerna.

num-11

Vankas det tårta?

Dekorera då tårtan med chokladägg för en extra genomtänkt detalj. Satsa på en tårta med glasyr gjord av philadelphiaost, istället för en vanlig gräddtårta, för att lättare få äggen att fästa.

num-12

#lemoncupcake#cupcake#lemon#dessert#cupcakes#foodies#foodporn#foodstagram#yellowcupcake#thesweetgalerie#sweettooth#sweet#

A post shared by The sweet galerie (@the_sweet_galerie) on

Gula cupcakes

Baka citron- och vaniljcupcakes och njut av dem till en god kopp kaffe. Blanda ner några droppar gul karamellfärg i glasyren för påsk-touch deluxe. Allt som är sött, gult och gott gör din påskhelg extra härlig.