Annons
 

Magi, astrologi och tarot – varför är alla helt besatta av ockultism just nu?

Kosmisk matlagning, magiska workouts, kristaller, tarot och astrologi. Vi är mitt i en livsstilstrend där mystik, magi och spiritualism står i centrum.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vi människor längtar ofta efter att tillhöra något större, bortom den alldagliga vardagslunken. Och när den organiserade religionens betydelse minskar, växer intresset för andra sammanhang som kan erbjuda något lite överjordiskt att tro på. Och gärna något att köpa. I det här sammanhanget örttillskott, aurafotograferingar, kristaller och spåsessioner. Och latte, naturligtvis. Eller varför inte en receptbok om ”kosmisk matlagning”?

Glöm gårdagens mörka spåkammare med drömfångare och tung rökelse.

Wellness-världen blir allt mer spirituell – och kommersiell. Men glöm gårdagens mörka spåkammare med drömfångare och tung rökelse. Dagens hippaste häxor håller till i designade lokaler, som hämtade ur valfritt inredningsmagasin, och din aura plåtar du på närmaste festival.

Annons

Kändisar har i perioder dragits till lite lagom ytligt new age-flum, och modevärlden med dem. Bella Hadid reser inte utan några väl valda kristaller. Alexa Chung och Cara Delevigne har sina egna, handplockade, liksom Victoria Beckham och Naomi Campbell. Även till synes rationella celebs som Lena Dunham har hakat på trenden.

Här är magin tillgänglig för alla, med personliga horoskop, tarot, drömsk DJ-musik och psychic sommeliers som guidar dig in i natten och andevärlden.

Och den ockulta strömningen, ”now age” som den kallas, genomsyrar inte bara mode- och hälsovärlden, även nattlivet skiner av en magisk touch just nu. I den omtalade boken ”Material Girl, Mystical World” av före detta modejournalisten Ruby Warrington finns ett helt kapitel med namnet ”Healing is the new nightlife,” vilket säger en hel del om trendens omfattning.


Klubben Tarot Society i New York är en lämplig hangout för den nyblivna sökaren. Här är magin tillgänglig för alla, med personliga horoskop, tarot, drömsk DJ-musik och ”psychic sommeliers” som guidar dig in i natten och andevärlden. ”There is a cosmic calling and powerful movement here to push us forward as a race,” skriver Amanda Chantal Bacon, grundare av det hajpade hälsokonceptet Moon Juice i förordet till sin kokbok om ”kosmisk matlagning”.


Vad säger du? Blir du nyfiken eller aktiveras din bullshit-radar? Känns det spännande eller mest bara banalt?


5 x spirituellt och hippt just nu

 

1. Matlagning:
The Moon Juice Cookbook: Cook Cosmically for Body, Beauty, and Consciousness

Amanda Bacon är kvinnan bakom det amerikanska, hajpade hälsokonceptet Moon Juice och det här är hennes storsäljande receptbok med fokus på ”kosmisk matlagning”.

Vad sägs om latte med kristaller?

2. Meditation:
Headspace
En app som lovar dig hjälp att hitta lugn genom meditation och mindfulness. Allt som krävs är några minuters övning varje dag.

3. Kristaller:
Spellbound Sky

Los Angeles-märket Spellbound Sky säljer kristaller, mineraler och välgörande oljor till it-tjejer som Cara Delevingne och Alexa Chung.

4. Horoskop:
Astrologyzone.com

Vad säger stjärnorna om din höst? Kolla det här – hos kändis-spådamen Susan Miller som har omkring sju miljoner besökare på sin astrosajt varje månad.

5. Läsning:
Material Girl, Mystical World

En bästsäljande guide till kosmiskt tänkande, tarot, astrologi, medium och ”now age”– skriven för moderna kvinnor nyfikna på personlig utveckling kryddat med en dos andlighet. Av journalisten Ruby Warrington.

6. Online:
The Numinous

Plattformen The Numinous vill bygga en bro mellan mystik och mainstream, med lättillgängligt innehåll som ”Sju steg till en magisk workout” och veckohoroskop. Adress: the-numinous.com.


Foto Thinkstock