Annons
 

Maxinne Björk: ”Jag följer inga modetrender”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Maxinne Björk: "Jag följer inga modetrender"

Maxinne Björk: ”Jag följer inga modetrender”

Färgstarkt, mönster, klackar och stora smycken. Maxinne Björk har allt annat än en typisk svensk stil. Hon inspirerar och lyser upp i modebloggvärlden med sina härliga oufits och unika stil. Chic.se har pratat med Maxinne om hennes sommarfavoriter och om att hon inte följer några modetrender.

Annons

Namn: Maxinne Björk
Ålder: 24
Bor: Lidingö, Stockholm
Familj: Pojkvän och katt.
Yrke: Nattklubbschef Hell’s Kitchen samt bloggare.

Vilket plagg längtar du mest efter att få ta på dig?

– Öppna skor! På vintern blir man så begränsad när det gäller skor, jag har haft tre par högklackade skor att växla mellan hela vintern. Men på sommaren kan man ha vilka skor som helst. Pumps, sandaler och öppna skor. Jag med min skofetisch har en hel del skor som väntar på att få bli använda.

Vilken trend kommer du att haka på?

– Jag är så dålig på trender och jag följer sällan någon modetrend just för att det är en trend. Visserligen är jag kanske en slav för trender (omedvetet) eftersom jag handlar kläder i butiker som i sin tur följer trender men personligen har jag ingen superkoll. 

Vilket är ditt nyckelplagg i garderoben?
– Utsvängda byxor! Just nu har jag snöat in helt på  utsvängda byxor. Jag vill ha dem i alla färger och mönster. Det passar både till vardags och fest!

Vilken är din favoritaccessoar?
– Jag var nyss i Miami och där var jag på en marknad där ett hippiepar gjorde egna smycken. Av dem köpte jag en jättefin earcuff gjord av läder och med fjädrar som sticker ut. De längtar jag efter att använda i sommar, känns som en perfekt sommaraccessoar.

Maxinne i sin favoritaccessoar, earcuff.

Maxinne i sin favoritaccessoar, earcuff.

Maxinne klär sig gärna i pastellfärger i sommar.

Maxinne klär sig gärna i pastellfärger i sommar.

Är det någon speciell färg du kommer köra på?
– Jag är naturligt blond men har färgat håret rött och det har lett till nya favoritfärger. När jag var blond gillade jag inte alls att bära rosa eller mintgrönt men det älskar jag att göra nu som rödhårig. Jag gillar kontrasten helt klart!

Vad står högst upp på din önskelista just nu?
– Jag har sett en svart skinnjacka i bombermodell som har utskuret blomstermönster, så det är som ”hål” i skinnet. Den kommer från Drome och är skitsnygg men tyvärr svindyr men den skulle jag gärna ha i min garderob!

På vilket sätt förändras din stil på sommaren?
– På sommaren är man friare än vad man är på vintern. Jag hatar att gå i tjocka vinterjackor och min stil blir mycket tråkigare på vintern. Och då brukar jag ändå trotsa alla odds med högklackat, färg och klänningar men det är inte alls kul när det är så kallt. På sommaren blommar jag ut med ännu mer färg och mönster. Jag känner mig fri att kunna ha på mig vad jag vill och då flödar min inspiration.

Vilken är din favoritmodell på solglasögon i år?
– Jag köpte precis ett par rundade Karen Walker solglasögon i gul/beige/vitt som jag älskar!

Vilka vardagsskor går du helst i?
– Jag försöker att gå i klackar så mycket som möjligt, inga superklackar men lagom höga. Det känns alltid lite festligare. Men älskar samtidigt boots, sandaler och andra sommmardojor. Jag har precis börjat tycka att det är okej med loafers så jag kanske vågar mig på några sånna i sommar också.

"Jag har hur många shorts som helst"

”Jag har hur många shorts som helst”

Maxinne går gärna i klackar, både till festen och till vardags.

Maxinne går gärna i klackar, både till festen och till vardags.

Har du något grymt stylingtips att dela med dig av?
– Hatt! Jag tycker att outfiten blir fulländad med en hatt, det blir lixom pricken över i:et. Och stora smycken! Ett stort halsband eller stora örhängen gör mycket för en look, då kan man klä sig ganska enkelt men få det att se roligare ut.

Bär du ofta klänning?
– Ja, långklänning! Det är klart jag har korta klänningar ibland men jag föredrar verkligen långklänning. Annars går jag mycket i shorts på sommaren, jag hur många shorts som helst.

Vilka tre saker finnas alltid i din väska under sommaren?
– Jag går aldrig hemifrån utan läppstift i någon nice färg, bronzing powder och anti frizz. Jag har lockigt hår egentligen så anti frizz måste jag ha med mig i väskan
.

Vad är det bästa med sommaren?
– Det känns som att alla har legat i ide under vintern och att alla blir som på nyttfödda när sommaren kommer. Alla går runt med ett leende på läpparna, folk tar allt lite lättare och njuter av livet, helt fantastiskt. Det är det bästa med sommaren tror jag!

Läs även: Hemma hos stilinspiratören Maxinne Björk

Maxinne Björk.

Maxinne Björk.

Av: Josefin Dahlberg